Čović vjeruje da BiH može do kraja godine otvoriti pregovore s EU-om

Čović vjeruje da BiH može do kraja godine otvoriti pregovore s EU-om

Link na izvornu vijest

– Čini mi se da će nam ova tranzicija koja se događa u Europskoj komisiji ostaviti prostora kako bismo mogli popraviti svoje greške, rekao je Čović za medije u Mostaru.Europsko vijeće odobrilo je potkraj ožujka ove godine otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom uvjetujući datum održavanja Međuvladine konferencije Europske unije i BiH provođenjem nekoliko reformi.Bosna i Hercegovina mora imenovati glavnoga pregovarača, te donijeti Zakone o zaštiti osobnih podataka, Zakon o sudovima, Zakon o graničnoj kontroli, Zakon o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH.

– Ne treba očekivati da nam to netko da ako mi nismo ni najosnovnije stvari završili na pozitivan način”, pojasnio je čelnik HDZ-a BiH.On je ipak uvjeren u pozitivno izvješće o napretku Europske komisije koje bi se trebalo objaviti u rujnu nakon čega bi formalno počeli pregovori s BiH o članstvu u Europskoj uniji.”Mi se iskreno nadamo i očekujemo da će izvješće biti pozitivno. Onda neće biti ni jednoga razloga da se sredinom mađarskog predsjedanja taj proces definitivno ne otvori”, istaknuo je Čović.

Najavio je razgovore s predstavnicima bošnjačkih i srpskih partnera s kojima je u vlasti na državnoj razini kako bi se postigao dogovor. Po njemu u slučaju otvaranja pregovora s EU svi će u Bosni i Hercegovini biti na dobitku nasuprot političkim optužbama ususret lokalnim izborima kako se kompromisnim rješenjima izdaju interesi pojedinih naroda i države BiH.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?