SAMO NEKA JE LUKSUZNO: Ministarstvo Rame Isaka kupuje 19 automobila, platit će ih skoro 1,3 miliona KM!

SAMO NEKA JE LUKSUZNO: Ministarstvo Rame Isaka kupuje 19 automobila, platit će ih skoro 1,3 miliona KM!

Link na izvornu vijest

Sedam putničkih kombija, tri službena vozila ssrednje i još devet niže klase su na spisku želja

Piše: A. DUČIĆ

Dok se bura oko kupovine 19 automobila za 1,6 miliona KM, od kojih je većina za potrebe Vlade FBiH, još nije stišala, Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH na čijem čelu je Ramo Isak pokrenulo je jednako masovnu nabavku vozila.

Prema podacima iz tenderske dokumentacije, nabavljaju također 19 automobila s procijenjenom cijenom od skoro 1,3 miliona KM odnosno 1.269.084 KM (s PDV-om).

Podaci iz dokumentacije

Prema podacima iz dokumentacije do koje je došao Fokus, predmet postupka je nabavka sedam putničkih kombi vozila sa devet sjedišta, tri službena putnička motorna vozila srednje klase i devet službenih putničkih motornih vozila niže srednje klase.

Nabavka vozila

Ističe se da se vozila nabavljaju na osnovu potreba Federalne uprave policije, predviđenih u Budžetu odnosno u finansijskom planu za 2024. godinu.

Spisak želja

Kada je riječ o kombi vozilima A klase predviđen je iznos od 399.570 KM (bez PDV-a). Nabavke putničkih kombi vozila B i C trebale bi koštati po 74.400 KM (bez PDV-a).

Nabavka putničkih motornih vozila srednje klase (min. 140 kW) trebala bi iznositi 167.000,00 KM bez PDV-a, a putničkih motornih vozila niže srednje klase (min. 105 kW) 83.800,00 KM (bez PDV-a).

Nabavljaju i putnička motorna vozila niže srednje klase (min. 100 kW) za 41.025,64 KM (bez PDV-a), zatim putnička vozila niže srednje klase (min. 95 kW) za 82.100,00 KM (bez PDV-a), te putnička vozila iže srednje klase (min. 80 kW) za 85.470,00 KM bez PDV-a:

Isak je dobio Arteona

Putnička motorna vozila niže srednje klase (min. 74 kW) kao i ona sa min. 66 kW

Još jedan spisak želja

Trebala bi koštati 38.461,54 KM (bez PDV-a) odnosno 38.461,54 KM bez (PDV-a).

Prema specifikaciji koja je sastavni dio tenderske dokumentacije, kada je riječ o nabavci tri vozila čija snaga motora treba iznositi minimalno 140 kW odnosno 190 KS, traže se vozila s automatik mijenjačem (minimalno 7 brzina), pogonom na sva četiri točka, veličina felgi na točkovima mora biti 18 inča.

Uz to, trebaju biti benzinci i to bijeli. Moraju imati parking senzore, stražnje kamere, navigacijske sisteme, te zatamljena stakla pozadi.

U specifikaciji su nacrtane i dimenzije vozila i to 4445x1835x1510 (dužina, širina, visina). I putničko srednje vozilo, s minimalno 150 konjskih snaga, mora biti benzinac, s tim da se ponuđaču ostavlja izbor za boju – crna, siva, smeđa ili tamno plava.

Kada je riječ o spomenutoj nabavci Vlade FBIH, kako je već obznanjeno, samog ministra Isaka “zapao” je VW Arteon R-Line 2.0 TDI DSG 4motion, pa je za pretpostaviti da za njega u okviru ove nabavke ovaj put nije ništa predviđeno.

(Fokus.ba)

The post SAMO NEKA JE LUKSUZNO: Ministarstvo Rame Isaka kupuje 19 automobila, platit će ih skoro 1,3 miliona KM! appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?