Sjajni Dinamo s ukupnih 5:0 deklasirao Qarabag i ušao u Ligu prvaka

Sjajni Dinamo s ukupnih 5:0 deklasirao Qarabag i ušao u Ligu prvaka

Link na izvornu vijest

Dinamo je uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve i s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu saznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja.

Poučen iskustvom prošlosezonskog šokantnog ispadanja od PAOK-a, ali i vrlo dobrog izdanja Qarabaga u Maksimiru unatoč porazu, Dinamo je s puno opreza otišao u Baku. Upozoravali su i Sergej Jakirović i igrači da ništa nije gotovo i tako su se postavili od prve minute.

Qarabag puno bezopasniji nego u Maksimiru

Dinamo je krenuo u sustavu 3-5-2 s Pierre-Gabrielom, Theophile-Catherineom i Mmaeeom na stoperima, Pjaca i Ogiwara su bili na bokovima, a Petković i Kulenović u špici. Očekivao se neki uraganski start domaćina, ali je Dinamo od prve minute djelovao vrlo sigurno, osim Takuye Ogiware, koji je imao ozbiljnih problema s domaćim krilima.

Tako je u 9. minuti bilo gužve pred Nevistićem nakon ubačaja Silve s desne strane, ali Zoubir nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom. Dinamo je do vodstva mogao u 21. minuti, ali je udarac Baturine otišao pokraj stative da bi gosti ključan korak prema Ligi prvaka napravili u 33. minuti.

Fantastičan gol Pjace slomio je domaćine

Nakon dobrog napada Dinama, Sučić je odigrao na stranu za Marka Pjacu, on se biciklom riješio čuvara i onda prekrasnim udarcem s ruba šesnaesterca, od stative, pogodio za vodstvo Dinama. Jedino što su domaćini do poluvremena uspjeli je stvoriti šansu u 44. minuti, ali je Juninho glavom u čistoj šansi pucao preko gola.

Jakirović je na poluvremenu izvadio indisponiranog i kartoniranog Ogiwaru i ubacio Bernauera, koji je otišao na stopera, a Pierre-Gabriel na lijevog beka. No, ni on se nije lako nosio sa strašnom brzim Andradeom, koji je u 52. minuti opet našao Juninha, a on glavom opet pucao preko gola.

Ako je do tad bilo ikakvih dilema, one su nestale u 53. minuti. Dinamo je jurnuo u kontru, a lopta je došla do Sučića, koji je dobro pucao iskosa s desne strane. Kochalski je obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Matheus Nunes i zabio je u vlastiti gol za 0:2.

Ozlijedili se Baturina i Pierre-Gabriel

Taj gol je potpuno demoralizirao domaćine, koji se do same završnice nisu ozbiljnije sastali s loptom. U međuvremenu je zbog ozljede morao izaći Martin Baturina, domaćini su imali par dobrih situacija koje je izvukao Nevistić, a u u 85. minuti zbog ozljede je morao izaći i Pierre-Gabriel.

Qarabag je susret završio s desetoricom nakon što je Medina u 88. minuti dobio drugi žuti karton zbog starta na inače sjajnom Sučiću. Tako je Dinamo potpuno rutinski obranio prednost iz prve utakmice i suvereno drugi put u tri godine ušao među europsku elitu.

Post Sjajni Dinamo s ukupnih 5:0 deklasirao Qarabag i ušao u Ligu prvaka je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?