Vlada HNŽ: Stanje sigurnosti u Županiji nije ugroženo

Vlada HNŽ: Stanje sigurnosti u Županiji nije ugroženo

Link na izvornu vijest

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je, na 26. redovitoj sjednici, razmotrila Informaciju Ministarstva unutarnjih poslova o aktualnom stanju sigurnosti na području HNŽ.

Obrazlažući Informaciju ministar Marić je istakao kako je, unatoč snažnom medijskom eksponiranju pojedinih slučajeva, sigurnosna situacija u Županiji na zadovoljavajućoj razini.

Ukazao je na činjenicu kako Ministarstvo unutarnjih poslova, iako radi u dosta otežanim uvjetima, prije svega zbog nedostatka policijskih službenika, vrlo uspješno odgovara na sve izazove i zadaće te je neupitni jamac sigurnosti za sve građane u HNŽ-u.

Pozvao je sve dionike javnoga života da se suzdrže od preuranjenih kvalificiranja pojedinih događaja, zamolivši ih da imaju povjerenja u Ministarstvo unutarnjih poslova, koje svakom incidentu pristupa profesionalno.

Nakon rasprave Vlada je Informaciju MUP-a primila ka znanju te jednoglasno usvojila Zaključak kojem je osudila svaki oblik nasilja, ocijenila kako stanje sigurnosti u HNŽ-u nije ugroženo, te dala punu potporu Ministarstvu unutarnjih poslova u obavljanju njihovih zadaća.

Vlada se obvezala uložiti dodatni napor kako bi se MUP osnažio u kadrovskom, materijalno-tehničkom i infrastrukturnome smislu.

Usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ-a za razdoblje 1.1. – 30. 6. 2024. godine, kao i Izvješće o izvršenju tekuće pričuve HNŽ-a za isto razdoblje.

Vlada je usvojila Odluku o izradi sektorske Strategije razvitka sustava socijalne skrbi u HNŽ-u za razdoblje 2025.-2030. godina. Strategijom će se definirati pravci daljnjeg razvoja sustava socijalne skrbi u HNŽ-u, te osigurati usklađenost s relevantnim strateškim dokumentima FBiH, BiH i međunarodno prihvaćenim ciljevima.

Nastavljajući s aktivnostima provođenja demografski mjera, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ-a za 2024. godinu s pozicije Ureda predsjednice Vlade HNŽ-a ”Subvencije mladima za porez na promet nekretnina i renta” u iznosu od 21.115,00 KM za još četiri podnositelja zahtjeva.

The post Vlada HNŽ: Stanje sigurnosti u Županiji nije ugroženo appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?