Novi napad nožem u Njemačkoj: Žena (32) u autobusu izbola šestero ljudi

Novi napad nožem u Njemačkoj: Žena (32) u autobusu izbola šestero ljudi

Link na izvornu vijest

Otkrivaju se detalji sinoćnjeg napada nožem u Njemačkoj.

U Siegen-Eiserfeldu 32-godišnja Njemica napala je u petak navečer nožem šest osoba u autobusu. Tri osobe su zadobile po život opasne ozljede, jedna je teško ozlijeđena, a dvije lakše, javlja WDR.

Autobus je bio na putu prema gradskom festivalu u Siegenu. Policija je uhitila napadačicu. Istražitelji trenutno ne vjeruju da se radi o terorističkom činu. “Trenutno ne postoji daljnja opasnost”, priopćila je policija.

Kako je priopćila policija, osumnjičena je oko 19:40 napala nožem šest osoba u dobi od 16 do 30 godina. Troje je i dalje u životnoj opasnosti, dok su tri preostale ozlijeđene osobe nakon obrade napustile bolnicu. Prema policiji i državnom odvjetništvu, sve ozlijeđene osobe su iz okruga Siegen-Wittgenstein.

Autobus je trebao prevesti putnike do gradskog festivala. U autobusu je bilo najmanje još 40 drugih osoba.

Napadačica je njemačka državljanka

Nekoliko putnika alarmiralo je policiju, nakon čega su policajci uhitili osumnjičenicu, njemačku državljanku. 32-godišnjakinja je već poznata policiji. Prema informacijama agencije dpa, postoje naznake o psihičkoj bolesti žene.

Policija iz Dortmunda preuzela je istragu i vodi akciju. Pozivaju građane da ne šire lažne vijesti na društvenim mrežama ili drugim kanalima te da napad ne dovode u vezu s terorističkim napadom. Prema izjavama državnog odvjetništva i policije, “nema naznaka o političkom ili vjerskom motivu”.

Glasnogovornik prijevozničke tvrtke Westfalen-Süd rekao je novinama da je vozač autobusa brzo reagirao, odmah zaustavio autobus nakon što je započeo incident u vozilu i otvorio sva vrata. To je omogućilo putnicima brzi bijeg iz autobusa i možda spriječilo još gore posljedice. Prema izvještaju novina, u autobusu su se nalazila i djeca i mladi.

Nakon napada nožem u Solingenu prije tjedan dana, u kojem je islamist ubio tri osobe i teško ozlijedio osam, na gradskom festivalu u Siegenu primjenjuje se pojačan sigurnosni koncept, a festival će se nastaviti. 

Objava Novi napad nožem u Njemačkoj: Žena (32) u autobusu izbola šestero ljudi pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?