Rujan na vratima, a vrućine kao u srpnju: Toplinski val i dalje traje, temperature za vikend do 36°C

Rujan na vratima, a vrućine kao u srpnju: Toplinski val i dalje traje, temperature za vikend do 36°C

Link na izvornu vijest

Bit će pretežno sunčano i vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro burin, danju mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura većinom od 31 do 36 stupnjeva Celzijrvih. Cijeli Jadran ove je subote pod narančastim meteoalarmom zbog toplinskog vala i iznimno visokih temperatura, koje na dijelovima neće ići ispod 26°C. Na jugu Dalmacije očekuje se i jak vjetar. Slično se vrijeme očekuje i u nedjelju.

”Pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu u noći i ujutro burin, danju zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 17 do 22, na moru između 22 i 27. Najviša dnevna uglavnom od 31 do 36 °C”, najavljuje DHMZ do kraja vikenda. – Vrućina na kopnu neće popustiti ni u prvim danima rujna. Dnevna temperatura zraka bit će osjetno viša od prosječnih 23 do 28 °C, primjerenija sredini ljeta, a ne prvim danima rujna. Osvježenje u obliku pljuska najizglednije je u ponedjeljak u gorskoj Hrvatskoj – prognozirala je meteorologinja Tomislava Hojsak za HRT.

I na Jadranu će početak rujna proteći sunčano uz tople i vrlo tople noći i dnevnu iznadprosječnu vrućinu, zbog koje će i dalje na snazi biti upozorenje na utjecaj vrućine na zdravlje, najavila je. Mala vjerojatnost za pljusak postoji u nedjelju i ponedjeljak, osobito u unutrašnjosti Istre i na krajnjem jugu.

Temperatura mora nastavlja i danas biti iznimno visoka, zbog toplinskog vala koji na obali traje cijeli tjedan. U Splitu je jutros tako izmjereno 26°C u moru, u Puli stupanj više, dok je najhladnije bilo u 8 sati u moru oko Krka – 23.6°C.

Slično vrijeme prevladava duž cijele regije.

www.abcportal.info

The post Rujan na vratima, a vrućine kao u srpnju: Toplinski val i dalje traje, temperature za vikend do 36°C first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?