<div>Stoltenberg: " title="
Stoltenberg: "Ukrajinski upad u rusku regiju Kursk je legitiman"
" decoding="async" />

Stoltenberg: “Ukrajinski upad u rusku regiju Kursk je legitiman”

Link na izvornu vijest

“Ukrajina ima pravo braniti se. A prema međunarodnom pravu, to pravo ne prestaje na granici”, rekao je Stoltenberg za list, dodajući da NATO nije bio unaprijed obaviješten o planovima Ukrajine i nije u njima igrao nikakvu ulogu.

“Na Kijevu je odluka kako će voditi svoju vojnu kampanju”

Šef NATO-a rekao je da Ukrajina riskira napredovanjem prema ruskom teritoriju, ali da je na Kijevu odluka kako će voditi svoju vojnu kampanju.

“Ukrajinski predsjednik Zelenski jasno je dao do znanja da operacija ima za cilj stvoriti tampon-zonu kako bi se spriječili daljnji ruski napadi s druge strane granice”, rekao je. “Kao i sve vojne operacije, ova dolazi s rizicima. Ali Ukrajina odlučuje kako će se braniti”, dodao je.

Rusija je operaciju Kursk nazvala “velikom provokacijom” i rekla da će uzvratiti.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?