U Županiji posavskoj proglašeno stanje prirodne nesreće zbog suše

U Županiji posavskoj proglašeno stanje prirodne nesreće zbog suše

Link na izvornu vijest

Uslijed dugotrajnog razdoblja bez dovoljnih količina padalina za normalan rast, razvoj i dozrijevanje poljoprivrednih kultura, došlo je do umanjenja prinosa i kvalitete ratarskih, voćarskih i povrtlarskih kultura i proizvoda u pčelarstvu, priopćeno je iz Vlada Županije posavske.

Na sjednici je usvojena je i odluka o korištenju sredstava iz Proračuna Županije posavske za 2024. godinu s pozicije Grant za sufinanciranje nabavke udžbenika učenicima.

Sredstva će se koristiti za sufinanciranje nabave udžbenika učenicima osnovnih škola od 1. do 6. razreda u iznosu od 100 KM po učeniku, a za učenike 7., 8. i 9. razreda u iznosu od 250 KM po učeniku, te za učenike 1. razreda srednje škole u iznosu od 150 KM po učeniku prema popisima koje dostave osnovne i srednje škole s područja Županije posavske.

Usvojena je i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije posavske za 2024. godinu s pozicije Grant za sufinanciranje nabavke udžbenika učenicima u iznosu od 250.000.

Vlada Županije posavske razmatrala je i usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna Županije posavske za razdoblje 1.1. – 30. 6. 2024. godine.

U navedenom razdoblju ostvareni su prihodi, primici i financiranje u iznosu od 29.450.845 KM ili 43,72 posto ukupnog plana za 2024. godinu, dok su rashodi i izdaci izvršeni u iznosu od 27.337.851 KM ili 40,58 posto ukupnog plana za 2024. godinu.

Razlika između ostvarenih prihoda, primitaka i financiranja i izvršenih rashoda i izdataka u izvještajnom razdoblju iznosi 2.112.994 KM.

U odnosu na plan za izvještajno razdoblje izvršenje prihoda, primitaka i financiranja manje je za 4.231.902 KM ili manje za 12,56 posto, dok je izvršenje rashoda i izdataka manje za 6.344.896 KM ili manje za 18,84 posto.

U odnosu na izvršenje u istom razdoblju prethodne godine, došlo je do povećanja prihoda, primitaka i financiranja za 3.280.884 KM ili za 12,54 posto, dok su izvršeni rashodi i izdaci veći za 3.460.657 KM, odnosno veći za 14,49 posto, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?