HT Eronet – zlatni sponzor 29. Dana hrvatskoga filma „Ivo Gregurević“ u Orašju

HT Eronet – zlatni sponzor 29. Dana hrvatskoga filma „Ivo Gregurević“ u Orašju

Link na izvornu vijest

U kulturnom centru „Ivo Gregurević“ u Orašju, proteklog su vikenda, svečanom akademijom, otvoreni 29. Dani hrvatskog filma „Ivo Gregurević“. HT Eronet, koji otpočetka podržava ovaj festival, i ove je godine zlatni sponzor.

„I ovoga smo puta, s ponosom, uz jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini, Dane hrvatskoga filma u Orašju koji nose ime glumačkog velikana Ive Gregurevića. Potporom ovakvim događanjima i općenito filmskom stvaralaštvu – ove godine od sjevera do juga BiH – od ovoga zbivanja preko Mediteran film festivala u Širokom Brijegu i Festivala podvodnog filma u Neumu, HT Eronet s radošću daje doprinos promociji sedme umjetnosti. Uz to, ozračje na Danima hrvatskoga filma u Orašju i ove je godine bilo iznimno lijepo i svečano, a Posavljaci su odlični domaćini“, kazao je predsjednik Uprave HT Eroneta dr. sc. Goran Kraljević.

„Nama u HT Eronetu velika je čast biti dijelom ovoga posebnog događaja, na kojemu evociramo uspomene na jedno od najvećih glumačkih imena s ovih prostora, nezaboravnog Ivu Gregurevića, a uz to potvrđujemo i epitet tvrtke koja itekako dobro osluškuje bilo zajednice i daje potporu projektima od iznimnog društvenog značaja kakvi su Dani hrvatskog filma u Orašju“, kazala je članica Uprave HT Eroneta i izvršna direktorica za marketing i prodaju mr. sc. Sanja Primorac Brkić.

Inače, Dane hrvatskoga filma „Ivo Gregurević“ u Orašju svečano je otvorila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

Svečana akademija bila je u znaku Gregurevićevih pulskih Zlatnih arena, kao najvećeg filmskog priznanja u Hrvatskoj. Nagradu za doprinos u stvaranju hrvatskog filma – brončanu statuu Ive Gregurevića, rad akademskog kipara Ante Jurkića, dobili su glumac Siniša Popović i scenarist, pisac i glazbenik Mate Matišić.

Nakon svečane akademije posjetitelji su pogledali dokumentarac Nebojše Slijepčevića „Čovjek koji nije mogao šutjeti“, dobitnika Zlatne palme na festivalu u Cannesu.

Prije akademije položeni su vijenci i zapaljene svijeće na posljednjem počivalištu Ive Gregurevića, a potom upriličen prijam u organizaciji gradonačelnika Orašja Marijana Oršolića.

www-abcportal.info

The post HT Eronet – zlatni sponzor 29. Dana hrvatskoga filma „Ivo Gregurević“ u Orašju first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?