Koncert Miroslava Škore u Bugojnu otkazan iz sigurnosnih razloga

Koncert Miroslava Škore u Bugojnu otkazan iz sigurnosnih razloga

Link na izvornu vijest

Poštovani sugrađani i cijenjeni gosti,

kompanija SWISS GASTRO d.o.o., s ciljem da s gostima i sugrađanima okonča ovogodišnju uspješnu ljetnu sezonu, planirala je koncert Miroslava Škore u ponedjeljak, 9. septembra 2024. godine, ispred kafe-bara “Nukleus”, prenosi Centralna.ba.

Kao ugostitelji koji svoje prihode najvećim dijelom ostvaruju upravo zahvaljujući našim vjernim gostima i sugrađanima – željeli smo najavljenim koncertom iskazati svoju zahvalnost svima vama.

Besplatnim koncertom Škore željeli smo ukazati i na to da naš dugogodišnji poslovni uspjeh čini naša poslovna filozofija – da uvijek nešto treba vratiti zajednici, a ne samo uzimati.

S iskrenim žaljenjem vas obavještavamo da smo primorani otkazati zakazani koncert Miroslava Škore na otvorenom – iz sigurnosnih razloga.

Brojna dešavanja i pokušaji da se ovaj nastup uvuče u prljave predizborne kampanje doveli su nas do toga da smo, kao odgovorni poslodavci i organizatori događaja, morali donijeti ovu odluku iako smo svjesni činjenice da ni na koji način ovim koncertom ne učestvujemo u spomenutoj kampanji.

Očigledno je da su odgovorni pojedinci smatrali neophodnim da naš dugogodišnji rad – u vezi s organizacijom raznih nastupa muzičkih umjetnika u našem gradu – povežu s jednim od kandidata te ugroze sigurnost svih potencijalnih posjetilaca na koncertu.

Mi vam čvrsto obećavamo da ćemo u što kraćem roku organizirati Škorin nastup u zatvorenom prostoru, gdje ćemo biti u mogućnosti adekvatno odgovoriti na sve sigurnosne izazove u najboljem interesu i izvođača i gostiju.

Ovom prilikom želimo zauzeti jasan stav, a također molimo i sve političke aktere da našu kompaniju i naš rad ne uvlače u bilo kakva politička dešavanja.

Svim kandidatima na ovogodišnjim Lokalnim izborima želimo svu sreću. Naravno, za našu bolju budućnost, želimo da pobijede oni koji će svojim znanjem doprinijeti dobrobiti i pozitivnom razvoju našeg grada.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?