Kriza u Folksvagenu: Sindikat predlaže radnu nedjelju od četiri dana

Kriza u Folksvagenu: Sindikat predlaže radnu nedjelju od četiri dana

Link na izvornu vijest

BERLIN – Sindikat IG Metal spreman je da pregovara sa Folksvagenom koji je najavio smanjivanje troškova uz moguće gašenje hiljada radnih mjesta.

Kriza u Folksvagenu: Sindikat predlaže radnu nedjelju od četiri dana

Foto: Pixabay

Sindikalci su saopštili da radna nedjelja od četiri dana može biti opcija za rješavanje krize.

Ne treba da odbacimo nijednu ideju koja može sačuvati radna mjesta i fabrike, rekla je predsednica IG Metal Kristijane Bener, prenosi DPA.

Benerova je istakla da su gašenja pogona i otpuštanja, za koje je Folksvagen u ponedjeljak saopštio da više ne može da ih isključi, “apsolutno crvene linije” za sindikat.

IG Metal je predložio pregovore o kolektivnom ugovoru za jesen, ali još nije dobio odgovor od uprave koncerna.

Četvorodnevnu radnu nedjelju predlažu pošto je to spriječilo masovna otpuštanja početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Menadžment je u srijedu najavio smanjivanje troškova koje može da pogodi 25.000 zaposlenih u glavnom pogonu u Volfsburgu.

“Još imamo godinu, možda dvije godine da napravimo preokret. Ali to vrijeme treba da iskoristimo”, rekao je finansijski direktor Folksvagen grupe Arno Antilic. Kamatica

Чланак Kriza u Folksvagenu: Sindikat predlaže radnu nedjelju od četiri dana се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?