Njemačka uvodi strože kontrole na svim granicama

Njemačka uvodi strože kontrole na svim granicama

Link na izvornu vijest

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser će u ponedjeljak najaviti privremene granične kontrole na svim kopnenim granicama zemlje kako bi se obuzdale neregularne migracije i zaštitilo javnost od islamističkog ekstremizma, rekao je izvor iz vlade za Reuters.

Faeser, koja će u 16.30 održati tiskovnu konferenciju o paketu sigurnosnih mjera, o planovima će obavijestiti Europsku komisiju, rekao je izvor.

Njemačka vlada je konzultirala glavnu oporbenu stranku, Kršćansko-demokratsku uniju (CDU) o načinima za suzbijanje migracija nakon smrtonosnog napada nožem, koji je prošlog mjeseca u gradu Solingenu izveo tražitelj azila sirijskog porijeklo.

Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) je prošlog tjedna pobijedila na izborima u saveznoj pokrajini Tiringiji, a u Saskoj je završila na drugom mjestu.

Socijaldemokrati ministrice Faeser se suočavaju s izborima u Brandenburgu za dva tjedna, gdje stranka vlada u koaliciji sa Zelenima i demokršćanima.

Njemačka ima 3700 kilometara dugu granicu s Danskom, Nizozemskom, Belgijom, Luksemburgom, Francuskom, Švicarskom, Austrijom, Češkom i Poljskom.

Berlin je prošle godine najavio strože kontrole na svojim kopnenim granicama s Poljskom, Češkom i Švicarskom kao odgovor na naglo povećanje broja zahtjeva za azilom.

Objava Njemačka uvodi strože kontrole na svim granicama pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?