Ministar Kraljević o polugodišnjem izvršenju Proračuna FBiH: Ostvaren pozitivan financijski rezultat

Ministar Kraljević o polugodišnjem izvršenju Proračuna FBiH: Ostvaren pozitivan financijski rezultat

Link na izvornu vijest

Ministar Kraljević o polugodišnjem izvršenju Proračuna FBiH: Ostvaren pozitivan financijski rezultat

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je od Federalnog dopremijera i ministra financija Tonija Kraljevića primila na znanje Konsolidirano izvješće o izvršenju Proračuna Federacije BiH, županija, gradova i općina u Federaciji BiH, te financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije BiH za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine, piše Ljubuški portal.

Izvješće je rađeno na osnovu financijskog izvješća o izvršenju Proračuna Federacije BiH, županija, gradova i općina u Federacije BiH, te financijskih planova vanproračunskih fondova u Federaciji BiH (10 županijskih službi za zapošljavanje, 10 županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja, tri županijske direkcije za ceste, Federalni zavod za zapošljavanje i Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH).

Ovo izvješće sadrži informacije o strukturi ostvarenih prihoda i primitaka, te rashoda i izdataka za razdoblje 1.1.- 30.6.2024. godine propisane Pravilnikom o financijskom izvještavanju i godišnjem obračunu Proračuna u Federaciji BiH. prenosi Ljubuški portal.

U izvješću se, između ostalog, navodi da su ukupni konsolidirani prihodi za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine ostvareni u iznosu od 6.460,5 milijuna KM što je za 8,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni konsolidirani rashodi za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine ostvareni su u iznosu od 5.756,1 milijuna KM što je za 12,3 posto više u odnosu na isto razdoblje 2023. godine. prenosi Ljubuški portal.

Za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine sve razine vlasti Federacije Bosne i Hercegovine ostvarili su pozitivan financijski rezultat u iznosu od 390,4 milijuna KM. Ukupan financijski rezultat na razini Proračuna Federacije BiH iznosi 84,5 milijuna KM, na nivou županija 94,1 milijuna KM, na razini općina u visini od 151,9 milijuna KM, te na razini odjela socijalne zaštite, odnosno na razini vanproračunskih fondova, iznosi 59,9 milijuna KM.

 

Objava Ministar Kraljević o polugodišnjem izvršenju Proračuna FBiH: Ostvaren pozitivan financijski rezultat pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?