“Skauti” opravdali ulogu favorita i trijumfirali u Maglaju

“Skauti” opravdali ulogu favorita i trijumfirali u Maglaju

Link na izvornu vijest

Rukometaši Izviđač Agrama uspjeli su doći do pobjede u utakmici u kojoj su dvije momčadi pokušavale nametnuti svatko svoju filozofiju igre. Naime, „Skauti“ su težili brzoj dinamičnoj igri dok su domaći rukometaši pokušavali nametnuti svoj stil igre dugih napada do granice pasive s puno prekida i odugovlačenja. Dok su imali snage domaći rukometaši su uspijevali u svojoj nakani, ali što je igra više odmicala kvaliteta „Skauta“ je dolazio do izražaja. Utakmicu je obilježio i grub nasrtaj domaćeg rukometaša Amara Gračića na Dianu Ćeški za koji je dobio izravan crveni karton u 21. minuti.

Izviđač je dobro otvorio utakmicu i u 4.minuti, s dva gola Marijana Šaravanje i golom Milana Vukšića poveo 3:0. Nekoliko brzopletosti, promašenih prilika, među kojima je udarac sa sedam metara, vratilo je domaće u igru, koji u 15. minuti, serijom 6:1, preokreću rezultat u svoju korist (6:4). Uzvratio je Izviđač svojom serijom tako da je 19.minuti ponovno prednost bila na njihovoj strani (8:9). U 27.minuti momčadi su bile rezultatski poravnate, da bi u zadnje tri minute golovima Kerima Semića i Zvonimira Lukende „Skauti“ stigli do prednosti od dva gola s kojom su otišli na odmor (12:14).

Na početku drugog poluvremena „Skauti“ prvi dolaze do pogotka (Kristian Katić) da bi se domaći s dva uzastopna gola primakli na gol zaostatka (14:15, 34. minuta). Sljedećih sedam-osam minuta „Skauti“ su odigrali na visokoj razini te su, serijom 8:2, došli, kako se pokazalo, do odlučujućih sedam golova „viška“ (16:23, 42. minuta). Domaći su opasno priprijetili, svojom serijom 4:0, od 44. do 48. minute, kada su se primakli na tri gola zaostatka (21:24). Međutim, kapetanski je odgovorio Milan Vukšić sa svoja dva uzastopna gola, vratio prednost na pet golova čime su domaće ambicije splasnule. Posljednjih 10-tak minuta igre proteklo je u dominaciji „Skauta“ koji su na koncu slavili uvjerljivim rezultatom 33:26.

U redovima Izviđača ponajbolji i najefikasniji je bio Milan Vukšić s osam golova. Šest golova postigao je Marijan Šaravanja, a po tri Filip Odak i Mihael Bebek.Po pet obrana skupili su vratari Haris Suljević i Aldin Alihodžiić koji je obranio i jedan sedmerac.

Kod domaćina Stanko Stanković i Velibor Manjić postigli su po šest golova, pet golova postigao je Tarik Suljaković, a četiri Emir Delić.

U sljedećem 2. kolu, koje je na rasporedu 21. rujna, Izviđač će u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom ugostiti momčad RK Drine HED iz Višegrada.

Premijer liga BiH, sezona 2024./2025., 1. kolo.Maglaj, 14.09.2024. u 19:00 sati.RK Maglaj – RK Izviđač Agram 26:33 (12:14)Maglaj, Gradska dvorana Maglaj, 500 gledatelja.

Suci: Ognjen Danilović i Sebastijan Karan (Banja Luka).Nadzornik: Vladimir Jović (Tuzla).

RK Maglaj: Hrnjičić, Polić, Šabhaz, Stanković 6, Basor, Suljaković 5, Hutinović, Barjaktarović,Delić 4, Ridžal 2, Omahić, Gračić 1, Halilović, Čanić, Manjić 6, Ćosić 1/1.

RK Izviđač Agram: Alihodžić (5 obrana, 1 sedmerac), Suljević (5 obrana), Vukšić 8/3, Lukenda 2, Odak 3, Šević 2, Šahinović, Ljubić 1, Katić 1, Šimić 2, Šaravanja 6, Ćeško 2, Semić 2, Čuvalo 1, Bebek 3, Lasić.Trener: Ivan Džolić, Milan Tolić.

Isključenja: Maglaj 10 minuta, Izviđač 12 minuta.Sedmerci: Maglaj 2/1, Izviđač 4/3.Isključenje, crveni karton: Amar Gračić 21. minuta, Ivan Džolić 48. minuta.

RK Izviđač Agram

Objava “Skauti” opravdali ulogu favorita i trijumfirali u Maglaju pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?