Renault Master je dostavno vozilo godine 2025.

Žiri nagrade za Međunarodni kombi godine dodijelio je novom Renaultu Master naslov „Van of the Year“ 2025.

Svojim „Aerovan” dizajnom i novom višeenergetskom platformom postavio je nova mjerila na tržištu te se istaknuo kao najučinkovitije vozilo u klasi u ponudi modela s termičkim motorom, električnim motorom te pogonom na vodik

Master je peti Renaultov kombi koji je osvojio tu nagradu. Dodatan je to razlog za slavlje marke nakon što je Scenic E-Tech electric u veljači/februaru ove godine okrunjen naslovom „Automobila godine”

Može biti slika sljedećeg: kombi i tekst
Može biti slika sljedećeg: Jeep, automobil i tekst

Renault Master slavio je na svečanoj dodjeli nagrade za Međunarodni kombi godine 2025., održanoj 16. 9. 2024. na Međunarodnom sajmu mobilnosti, transporta i logistike u Hannoveru. Povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka iz 25 europskih zemalja jednoglasno mu je dodijelio taj naslov.

Žiri je osvojio potpuno novim dizajnom, inovacijama i tehnologijama visoke razine, posebno osmišljenima za ponudu novog modela, među kojima se ističu napredna aerodinamička svojstva te veća iskoristivost, učinkovitost, prostranost, sigurnost i udobnost. Dodatne glasove priskrbila mu je nova modularna platforma, prikladna za ugradnju dizelskog motora, električnog motora i pogona na vodik. Novi je Master uspješno ispunio kriterije nagradnog programa i pokazao da je spreman za sve što budućnost nosi. Čestitke Renaultovu odjelu za laka komercijalna vozilana ovom itekako zasluženom postignuću!

Jarlath Sweeney, predsjednik, žiri Nagrade za međunarodni kombi godine

Ovo je divna nagrada i pravo priznanje svim timovima koji su radili na projektu. Novi Master savršeno pokazuje zašto Renaultova laka gospodarska vozila oduševljavaju već više od 120 godina: inovativna su, revolucionarna, višeenergetska i dizajnirana da se prilagode na bezbroj načina, u skladu sa željama i potrebama svakog profesionalca.

Heinz-Jürgen Löw, viši potpredsjednik, Renault, Odjel za laka komercijalna vozila

Novi Renault Master peti je kombi marke koji je osvojio ovaj prestižni naslov. Prije njega to je pošlo za rukom Renaultu Master druge generacije (1998.), Renaultu Trafic druge generacije (2002.), Kangoou Z.E (2012.) i Kangoou Van treće generacije (2022.).

Nagrada za Kombi godine drugo je ovogodišnje postignuće marke, budući da je Scenic E-Tech electric u veljači/februaru osvojio naslov Automobila godine! Razloga za slavlje još je više uzmemo li u obzir činjenicu da je od posljednjeg Renaultova osvajanja dviju nagrada zaredom prošlo 27 godina, kada su također briljirali, pogađate… Scenic prve generacije i Master druge generacije! Izgleda da se ipak isplati ostati vjeran pobjedničkom timu.

O RENAULTU
Već više od stotinu Renault razvija, proizvodi i prodaje laka komercijalnih vozila koja ispunjavaju zahtjeve profesionalnih korisnika diljem svijeta.
Express, Kangoo, Trafic i Master: legendarna vozila poznata širom svijeta po inovativnim načinima na koje svakodnevni život svojih korisnika čine boljim. Kao europski predvodnik već više od desetljeća na brojnim tržištima (vozila pokretana termičkim motorom i električna vozila), Renault Pro+ nudi rješenja za prilagođenu i pametnu održivu mobilnost jedinstvenom kombinacijom rješenja, usluga i ponuda financiranja koje pojednostavnjuju i optimiziraju poslovanje profesionalnih korisnika. Spaja inovativna digitalna rješenja s velikim brojem certificiranih prerađivača karoserija i mrežom stručnjaka za prodaju komercijalnih vozila u više od 600 Renault Pro+ centara u preko 25 zemalja.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?