Eskalacija sukoba na Bliskom istoku: Hezbollah lansirao 140 raketa na Izrael

Eskalacija sukoba na Bliskom istoku: Hezbollah lansirao 140 raketa na Izrael

Link na izvornu vijest

Izraelska vojska priopćila je da su rakete pale u tri vala u petak poslijepodne ciljajući mjesta duž opustošene granice s Libanonom, prenosi Jutarnji.

Hezbollah je rekao da je raketama ‘katjuša‘ gađao nekoliko mjesta duž granice, uključujući više baza protuzračne obrane, kao i stožer izraelske oklopne brigade za koji su rekli da su ga pogodili prvi put.

Hezbolah je rekao da su rakete bile odmazda za izraelske napade na sela i kuće u južnom Libanonu.

Hezbollah i Izrael razmjenjivali su gotovo svakodnevnu vatru od 8. listopada, dan nakon prve paljbe u ratu između Izraela i Hamasa, ali raketni baraž u petak je bio jači od uobičajenog.

Nasrallah je u četvrtak obećao da će nastaviti sa svakodnevnim napadima na Izrael unatoč ovotjednoj smrtonosnoj sabotaži komunikacijskih uređaja njegovih članova, koju je opisao kao “teški udarac”.

Dvodnevni napadi za koje se uglavnom okrivljuje Izrael bili su usmjereni na tisuće Hezbollahovih pejdžera i walkie-talkieja te su pojačali strahove da će gotovo godinu dana svakodnevne razmjene vatre između Hezbollaha i Izraela eskalirati u sveopći rat.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?