Inicijatori uređenja izvora Sutivan uputili zamolbu za donacije za postavljanje kipa

Inicijatori uređenja izvora Sutivan uputili zamolbu za donacije za postavljanje kipa

Link na izvornu vijest

Nakon mnogo godina, skupina mještana MZ Donja Blatnica i MZ Čitluk Selo, uz podršku iseljenih mještana, odlučila se na inicijativu obnove i uređenja izvora vode Sutivan. Generacije mještana ovih, ali i ostalih obližnjih mjesta, odrasle su uz ovaj izvor koji je bio mjesto za zajednička okupljanja i svojevrsni zaštitni znak ovoga dijela Brotnja.

Sama revitalizacija izvora započela je nedavno, kada je Općina Čitluk započela projekt izgradnje platoa na Sutivanu, za čiju realizaciju je namijenjeno 84.204,55 KM. Ova faza realizacije projekta uključuje uređenje infrastrukture budućeg platoa i uređenje dionice postojećeg lokalnog puta s obje strane izvora.

U drugoj fazi projekta ranije spomenuta skupina mještana iz MZ Donja Blatnica i MZ Čitluk Selo planira postaviti kip sv. Ivana Krstitelja, jer izvor nosi ime ovoga sveca. Budući da nabava kipa sv. Ivana Krstitelja iziskuje značajna financijska sredstva, inicijatori projekta uputili su apel za donacije u kojem navode:

Poštovani žitelji Brotnja, dragi naši iseljeni Brotnjaci,

„Nema plodnije i od Boga blagoslovljenije zemlje….iako je malo ima…samo neka nije gladna i žedna, s njom se ni Misir taknuti ne može.“ (fra Didak Buntić)

Obraćamo Vam se sa zamolbom da podržite našu inicijativu za obnovu izvora vode Sutivan (Sv. Ivan) koji je značio više od običnog izvora, značio je život. Sukladno Vašim mogućnostima, molimo Vas da nam financijski pomognete kroz uplatu donacije „Za naš Sutivan“ na žiro račun:

Naziv: MJESNA ZAJEDNICA DONJA BLATNICA
ID broj: 4227819950007
Transakcijski račun kod UniCredit Banke: 3381202254160217
IBAN broj računa: BA39 3381 2048 5418 4980
SWIFT: UNCRBA22

U nadi da ćete podržati inicijativu, a isto tako i naš trud i rad na očuvanju materijalne baštine zahvaljujemo se i srdačno vas pozdravljamo.

MZ Donja Blatnica i MZ Čitluk Selo

Čitluk.ba

The post Inicijatori uređenja izvora Sutivan uputili zamolbu za donacije za postavljanje kipa appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?