Na Veletržnicu stigao špinat – cijena 4 do 5 KM

Na Veletržnicu stigao špinat – cijena 4 do 5 KM

Link na izvornu vijest

Na Veletržnicu stigao špinat – cijena 4 do 5 KM

Na Veletržnici u Tasovčićima stanje se čini bolje nego proteklog tjedna. Cijene su u porastu, a nešto je i veći protok ljudi. I dalje se najviše traži povrće i voće za zimnicu, a novost je da je stigao mladi špinat. Nema ga mnogo pa se cijeni od 4 do 5 KM po kilogramu.

Cijena krumpira je od 0,60 KM do 1 KM, kupusa od 0,90 KM do 1,10 KM, karfiola do 3,50 KM, a kelj je 2 KM po kilogramu.

Raštika je 4 do 5 KM po kilogramu. Skočila je cijena zelene salate, ali samo zato što je nema puno, pa košta od 5 do 7 maraka, ovisno o vrsti i kvaliteti, koliko koštaju i prešin i celer. Prasa košta od 3 do 4 KM, a rajčice i paprike dijele cijenu, od 2 KM najniže pa do 3,50 KM najviša. Patlidžan je od 2 do 2,50 KM, krastavci i tikvice koštaju od 1,80 do 2,50 KM, dok kornišoni sitniji se prodaju po cijeni od 3 do 4 KM.

Kukuruz na komad prodaje se po cijeni od 0,70 KM do 1 KM.

Paprike roge koštaju od 1,80 do 3 KM, crveni luk od 1 do 1,50 KM, koliko košta i mrkva. Bijeli luk prodaje se po cijeni od 6 KM na kilogram, pa do 10 KM u vijencima, a mahuna 4 do 6 KM. Cikla je od 1 do 1,20 KM.

Nešto niža je cijena blitve koja košta od 3 do 3,50 KM

Od voća, šipak domaći kao i mandarine, mogu se naći po cijeni od 2 do 2,50 KM. Grožđe je od 2 do 3,50 KM, smokva je od 5 do 7 KM, suha smokva od 6 do 8 KM. Tražene su šljive koje koštaju od 1,50 KM obične, pa do 2,50 KM „požegače“.

Sve navedene cijene su naveliko.

Objava Na Veletržnicu stigao špinat – cijena 4 do 5 KM pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?