Posušje: Predavanja o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu u osnovnim školama

Posušje: Predavanja o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu u osnovnim školama

Link na izvornu vijest

Povodom početka nove školske godine Automoto savez Bosne i Hercegovine tijekom mjeseca rujna među učenicima nižih razreda osnovne škole organizira i provodi prometno – preventivnu akciju pod nazivom „Počela je nova školska godina“. Na području naše općine, ovu pak akciju uz odličnu suradnju s Ministarstvom unutranjih poslova ŽZH, ali i školama na području općine Posušje organizira i provodi i Automoto klub Hercegovina.

Za učenike petih organizirane su patrole u suradnji s djelatnicima Policijske uprave Posušje. Ove pak akcije u blizini škola u Posušju provedene su tijekom ponedjeljka 16. ujna i utorka 17. rujna. Tako ste male školarce mogli vidjeti s djelatnicima PU Posušje u Ulici Domovinskog rata, Katarine Zrinske, fra Grge Martića te u Ulici Stjepana Radića.

Učenicima su ovom prilikom namjenjeni i manji darovi s edukativnim sadržajem o sigurnosti u prometu, zatim bilježnice i raspored sati. Također su i letci djeljeni i vozačima, jer početak nove školske godine je znak i vozačima na povećani oprez u vožnji. Vozače se upozorava kako u blizini škola trebaju biti oprezni, pozorni na cesti, poštivati ograničenja i prilagoditi brzinu, te voziti tako da uvijek mogu stati.

Od srijede 18. rujna u sklopu ove akcije u svim osnovnim školama počinju i predavanja, najprije u središnjoj Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju i područnim školama, a onda i u školama na području Vranića, Rakitna, te Vira, kao i u njihovim područnim školama. Zbog velikog broja djece, u središnjici će se predavanja održati samo učenicima prvih razreda. Dok u svim drugim školama na području Posušja, predavanjima će biti, osim prvašića obuhvaćeni i ostali razredi niže nastave, jer učenika u drugim školama ima manje, pa je laše predavanja i organizirati. Tako će se predavanja od 18. rujna, pa sve do 26. rujna održavati u svim središnjim i područnim osnovnim školama na području općine Posušje. Prvašići na predavanjima će slušati o nekim osnovnim pravilima ponašanja. Učenici nižih razreda spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, te ih je potrebno educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su izloženi na putu od kuće do škole i obrnuto. Tako će djeca biti upoznata o osnovnim pravilima ponašanja u prometu, prelascima ceste na obilježenim pješačkim prijelazima, prelascima ceste onda kada nema obilježenog prijelaza, o prometnim znakovima,…

radioposusje.ba

Objava Posušje: Predavanja o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu u osnovnim školama pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?