Počinje Oktoberfest, cijena piva od 13 do 15 evra

Počinje Oktoberfest, cijena piva od 13 do 15 evra

Link na izvornu vijest

MINHEN – U Minhenu danas počinje Oktoberfest koji će trajati do 6. oktobra, a cijene piva će se kretati od 13.60 do 15.30 evra.

 

Počinje Oktoberfest, cijena piva od 13 do 15 evra

FOTO: Pixabay

Zbog ovoga pojedini posjetioci već glasno negoduju, navodi Tagesšpigel.

Ipak, uprkos tome, na Oktoberfestu se do 6. oktobra očekuju milioni posjetilaca.

Najavljene su izuzetno jake bezbjednosne mjere, zbog visokog nivoa opasnosti od islamističkog terorizma.

Poslije nedavnog napada na festivalu u zapadnom gradu Solingenu, u kojem su ubijene tri osobe, pitanje bezbjednosti je ponovo u fokusu, a organi bezbjednosti su izuzetno oprezni i svaka dojava se pomno istražuje, prenosi Tagesšpigel.

List navodi da se na Oktoberfestu primjenjuje sofisticirani bezbjednosni koncept – kontrole na ulazima, zabrana velikih torbi, noževa i staklenih flaša, prisustvo velikog broja policijaca i betonske saksije za sprečavanje napada automobilima.

Prvi put će oko 40 ručnih detektora metala biti korišćeno nasumično tokom inspekcija, najavio je direktor popularnog festivala Klemens Baumgertner.

Kako je naveo, na dužnosti će biti oko 600 policajaca i nekoliko hiljada redara. Gradonačelnik Diter Rajter izjavio je da su nadležne službe uradile sve što su mogle da osiguraju bezbjednost posetilaca.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Bavarske Joahima Hermana, nema konkretnih znakova opasnosti, ali nivo opšte prijetnje od islamističkog terorizma je visok. Euronews

Чланак Počinje Oktoberfest, cijena piva od 13 do 15 evra се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?