<div>Češki predsjednik: " title="
Češki predsjednik: "Putin će vjerojatno kontrolirati dio Ukrajine kad završi rat"
" decoding="async" />

Češki predsjednik: “Putin će vjerojatno kontrolirati dio Ukrajine kad završi rat”

Link na izvornu vijest

“Govoriti o porazu Ukrajine ili porazu Rusije, to se jednostavno neće dogoditi”, rekao je Pavel, dodajući da ni Ukrajina ni Rusija ne mogu očekivati ​​da će osigurati svoje maksimalističke ratne ciljeve. Njegove izjave objavljene su na početku Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, a Ukrajina je jedna od glavnih tema na dnevnom redu.

Pavel, bivši general NATO-a koji je jedan od najvatrenijih pristaša Ukrajine u otporu protiv rata koji je pokrenuo ruski predsjednik Vladimir Putin, nedavno je pokrenuo institucije u svojoj zemlji kako bi natjerao Europsku uniju da kupi topničke granate od trećih zemalja da bi ih isporučila Kijevu. Ipak, i ranije je davao slične izjave o kraju rata.

Kaže da Ukrajinu treba pustiti u NATO

U kolovozu je rekao da bilo kakav mirovni sporazum postignut između Rusije i Ukrajine vjerojatno neće biti pošten. Pavel je također istaknuo da Ukrajini treba dopustiti da se pridruži NATO-u čak i ako ne uzme natrag sav svoj okupirani teritorij.

Ukrajinsko vodstvo postupno se zagrijalo za ideju mirovnih pregovora, iako ne izravno s Putinom. Dodaju da će odbiti ustupiti ukrajinski teritorij Rusiji.

“Mislim da smo bliže miru nego što mislimo… Bliže smo kraju rata”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas u emisiji Good Morning America na ABC Newsu, apelirajući na dodatnu pomoć zapadnih saveznika.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?