Iz Federalnog ministarstva financija Gradu Ljubuškom uplaćena 2 mil KM

Iz Federalnog ministarstva financija Gradu Ljubuškom uplaćena 2 mil KM

Link na izvornu vijest

Federalno ministarstvo financija uputilo je danas na plaćanje 54,7 milijuna KM različitih transfera prema korisnicima. Kako su naveli iz Ministarstva financija FBiH riječ je o 25,8 mil. transfera Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, zatim 4,95 mil. transfera Federalnog ministarstva prostornog uređenja, 4,93 mil. transfera Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te 1,14 mil. transferi Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Preostalih 15,59 mil. odnosi se na transfere gradovima i općinama za kapitalne projekte.

Današnjom isplatom kroz razne transfere Gradu Ljubuškom su pripala ukupno 2 milijuna konvertibilnih maraka. Tako će se sredstvima iz federalnog proračuna financirati obnova interijera Gimnazije Ljubuški (druga faza) u iznosu od 250.000 KM, zatim izgradnja primarnog vodoopskrbnog cjevovoda naselja Studenci u iznosu od 260.000 KM, te sanacija i asfaltiranje lokalnih cesta i gradskih ulica u Ljubuškom u iznosu od 500.000 KM. Pored navedena tri projekta izdvojeno je i 300.000 KM za izgradnju poduzetničkih zona u Gradu Ljubuškom.

Iz Federalnog proračuna je izdvojeno i 120.000 KM za projekt zaštite Starog grada Ljubuški (šesta faza obnove), 90.000 KM za projekt utopljavanja dvorane OŠ Marka Marulića Ljubuški, 70.000 KM za projekt utopljavanja zgrade Gradske uprave Ljubuški, te 160.000 KM za sanaciju potpornog zida u ulici Kasima Grujića i na sportskom centru Babovac (druga faza). 

Uz navedeno Gradu Ljubuškom su isplaćeni i transferi za projekte aplicirane prema Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. Inače, u tekućem mjesecu je iz federalnog proračuna isplaćeno ukupno 49,7 mil. kapitalnih transfera prema općinama, od planiranih 50 mil. Neizmireni iznos bit će, kako navode iz Federalnog ministarstva financija, plaćen po potpisivanju preostaloga ugovora. Kako su naveli iz ovog ministarstva Federalno ministarstvo financija je tijekom rujna 2024. godine s Jedinstvenog računa riznice/trezora isplatilo ukupno 594 milijuna KM proračunskih obveza.

Radio Ljubuški

Objava Iz Federalnog ministarstva financija Gradu Ljubuškom uplaćena 2 mil KM pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?