Cijene u avgustu više za 0,5 odsto

Cijene u avgustu više za 0,5 odsto

Link na izvornu vijest

SARAJEVO – Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u avgustu su bile više za 0,5 odsto u odnosu na jul, dok je godišnja inflacija iznosila 1,3 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Cijene u avgustu više za 0,5 odsto

FOTO: Pixabay

Hrana i bezalkoholna pića u avgustu bili su skuplji za 1,1 odsto u odnosu na jul, odjeća i obuća za 0,5 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 1,4 odsto, zdravstvo za 0,4 odsto, rekreacija i kultura za 0,6 odsto, restorani i hoteli za 0,4 odsto, te ostala dobra i usluge za 0,5 odsto.

Namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće u avgustu u prosjeku su bili jeftiniji za 0,1 odsto u odnosu na jul, prevoz za 1,4 odsto, a obrazovanje za 0,4 odsto.

Nivo cijena u avgustu u odnosu na isti mjesec prošle godine bio je viši za 1,3 odsto.

U avgustu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su bili skuplji za 1,4 odsto, alkoholna pića i duvan za 4,5 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 1,2 odsto, te namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,5 odsto.

Zdravstvo je bilo skuplje za 3,6 odsto, komunikacije za 1,2 odsto, rekreacija i kultura za 2,8 odsto, obrazovanje za 1,3 odsto, restorani i hoteli za 7,1 odsto, a ostala dobra i usluge za 4,6 odsto.

Prosječan pad cijena u avgustu u odnosu na isti mjesec lani zabilježili su odjeća i obuća, i to za 7,6 odsto, a prevoz za 1,9 odsto.

Srna

Чланак Cijene u avgustu više za 0,5 odsto се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?