Sarajevo i Željezničar podijelili bodove u gradskom derbiju

Sarajevo i Željezničar podijelili bodove u gradskom derbiju

Link na izvornu vijest

Već od samog početka, utakmica je bila puna uzbuđenja. U trećoj minuti, Željezničar je imao dvije velike prilike u jednom napadu. Naime, Sulejman Krpić je najprije pogodio gredu, a potom je pokušaj Boljevića izbacio defenzivac Beganović.

Par minuta kasnije veliku šansu imalo je i Sarajevo nakon što je Guliashvili nakon greške Cavnića izašao sam pred golmana Muftića, ali čuvar mreže gostiju brani njegov udarac.

U 12. minuti, Željezničar je postigao gol preko Markovića, ali je on poništen zbog zaleđa Boljevića. Igra se nastavila dinamično, a u 15. minuti Šabić je ponovo zaprijetio obrani Sarajeva, ubacivši loptu za Krpića, koji je izblokiran.

Jović je u 35. minuti pokušao udarcem glavom, no Muftić je bio na mjestu. VAR tehnologija bila je uključena u 33. minuti, ali je nakon provjere odlučeno da nema penala za domaće.

U završnici prvog poluvremena, akcija Željezničara rezultirala je golom Boljevića, koji je iskoristio odličnu asistenciju Amera Hiroša.

U drugom poluvremenu Sarajevo je u potpunosti preuzelo kontrolu nad susretom. Igrači “bordo” tima nizali su prilike pred Muftićevim golom, koji je u nekoliko navrata spasio svoj gol odličnim intervencijama. 

Sarajevo je već u prvim minutama drugog poluvremena propustilo dvije velike prilike. Nakon velike greške Galića, Oliveiru nije iskoristio situaciju jedan na jedan s Muftićem, a već u sljedećem napadu Kyeremeh je šutirao pored gola.

U 59. minutu Muftić je odbranio udarac Mehmedovića, ali “bordo” tim dolazi do izjednačenja već u narednom napadu kada je Soldo pogodio za poravnanje. 

Sarajevo je nastavilo napadati u želji da dođe do punog plijena. Kyeremeh je ponovo dobro gađao, međutim lopta ponovo prolazi nedaleko od Muftićeve lijeve vratnice.

U nastavku susreta velike prilike imali su Mustafić, čiji udarac iz odlične situacije brani Mustafić, a potom je vratar gostiju ponovo obranio udarac Kyeremeha. Posljednju šansu za Sarajevo propustio je Beganović, čiji udarac glavom odlazi iznad grede gostujućeg tima. 

Sarajevo s osvojenim bodom ostaje na prvom mjestu ligaške tabele, dok je Željezničar četvrti s tri boda manje.

Dnevnik.ba

Standings provided Sofascore
Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?