UNO na području Širokog Brijega privremeno oduzeo mašinu za rezanje duhana i veću količinu sitno rezanog duhana i duhana u listu

UNO na području Širokog Brijega privremeno oduzeo mašinu za rezanje duhana i veću količinu sitno rezanog duhana i duhana u listu

Link na izvornu vijest

Ovlaštene službene osobe UNO provele su operativnu aktivnost na području općine Široki Brijeg koja se odnosila na nezakonitu proizvodnju akciznih proizvoda, duhan i duhanske prerađevine. Prilikom provođenja aktivnosti pronađena je i privremeno oduzeta veća količina sitno rezanog duhana i duhana u listu ukupne količine 954 kg, mašina za rezanje duhana, 360 pvc kesa za pakovanje duhana, dvije vage za mjerenje do 40 kg i jedna vaga za mjerenje do 300 kg.

Mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju sitno rezanog duhana koji je bio pripremljen za daljnju distribuciju i prometovanje, a vrijednost privremeno oduzete robe se procjenjuje na oko 217.000,00 KM.

Prostorija u kojoj je zatečena roba nije registrirana za skladištenje, odnosno proizvodnju akciznih proizvoda, niti je pomenuta akcizna roba na zakonom propisani način bila obilježena akciznim markicama, a za istu nije postojala prateća dokumentacija. Protiv počinilaca utvrđenih nepravilnosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima shodno važećim zakonskim propisima.

Uprava za neizravno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

www.abcportal.info

 

The post UNO na području Širokog Brijega privremeno oduzeo mašinu za rezanje duhana i veću količinu sitno rezanog duhana i duhana u listu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?