VIDEO: Veronika Pinjuh o bogatoj turističkoj ponudi grada Ljubuškog

VIDEO: Veronika Pinjuh o bogatoj turističkoj ponudi grada Ljubuškog

Link na izvornu vijest

VIDEO: Veronika Pinjuh o bogatoj turističkoj ponudi grada Ljubuškog

U našem podcastu IMAM IDEJU gostuje gospođa Veronika Pinjuh, v.d. direktorice Turističke zajednice Ljubuškog.

Riječ je o mladoj i sposobnoj menadžerici koja ne samo da razumije i voli turizam, nego mu je u potpunosti profesionalno posvećena, svakodnevno tražeći nove mogućnosti za unapređenje turističke ponude ovoga kraja.

Ljubuški je od davnina poznat po svojim prirodnim ljepotama, napose po vodopadima Kravica i Koćuša na tajnovitoj, ali ponekad i hirovitoj rijeci Trebižat, s kojom su se ljudi iz ovoga kraja odavno srodili i neraskidivo vezali, što im njezine vode nesebično dobrim vraćaju.

“Trebižat je vodom najbogatija desna pritoka Neretve, a najveća duljina njezina toka pripada gradu Ljubuškom. Ovdje ona tvori prekrasne vodopade Koćušu i Kravicu, za koje možemo reći da su najveća atrakcija stranim turistima, posebice ljeti”, kaže naša gošća, podsjećajući dalje u razgovoru na ukupni ugođaj tog jedinstvenog lokaliteta kojeg omogućava taloženje sedre, koje onda omogućuje jedinstvene slapove.

Naravno, tu je i nadaleko poznati grad Hercega Stjepana, odnedavna nacionalni spomenik kulture u čiju je obnovu i zaštitu mnogo uloženo.

“Tvrđava hercega Stjepana Kosače je i prepoznatljivi simbol grada Ljubuškog. O tome su ispričane mnoge legende, a najpoznatija je da je ga je Kosača izgradio i posvetio svojoj ženi Ljubuši po kojoj je kasnije grad i dobio ime. Sada ulažemo veliki trud i financijska sredstva kako bi se tvrđava izvorno obnovila”.

Povijesno značajni i turistički iznimno privlačni su i ostaci romskog vojnog logora, čemu Turistička zajednica, grad i županija sada posvećuju posebnu pozornost, jer se radi o jedinstvenom spomeniku povijesti. Kako biste pak saznali na koji način Turistička zajednica funkcionira, u kojoj se mjeri turizam u ljubuškom kraju razvija, kakvi su rezultati i trendovi, najbolji je način poslušati razgovor u cijelosti, jer su izlaganja naše gošće uistinu informativna, edukativna i s praktične strane u najvećoj mjeri i savjetodavna, napose za one koji se i sami bave turizmom.

Čut ćete na koji način se osigurava potrebna infrastruktura da bi gosti bili zadovoljni i zadržavali se što dulje u Ljubuškom, kako se turistički poduzetnici, hotelijeri i ugostitelji nose s izazovima modernog turizma, koliku ulogu u turističkoj ponudi igraju mnogobrojni kulturno-zabavni sadržaji, afirmirani i nadaleko poznati festivali i tome slično.

Naravno, u jednom segmentu razgovora bavimo se i temama kao što su kadrovska osnova za održivi razvoj turizma, a čini se kako Ljubuški i na tom planu ima optimalna rješenja, unatoč trendovima kao što su sezonske migracije radne snage, ali i migracije stanovništva općenito.

U svakom slučaju, sve ono što niste znali o bogatoj turističkoj ponudi Ljubuškoga, čut ćete u našem podcastu.  

Objava VIDEO: Veronika Pinjuh o bogatoj turističkoj ponudi grada Ljubuškog pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?