Gvardiol najučinkovitiji branič u Premier ligi

Gvardiol najučinkovitiji branič u Premier ligi

Link na izvornu vijest

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol najučinkovitiji je branič u Premier ligi u kalendarskoj 2024. godini.

Gvardiol je u remiju Manchester Cityja na gostovanju kod Newcastle Uniteda (1-1), postigao vodeći pogodak na utakmici u 35. minuti.

Bio je to njegov peti gol u engleskom prvenstvu ove godine, a ima i jednu asistenciju. Engleski mediji navode kako niti jedan branič u elitnom razredu engleskog nogometa ove kalendarske godine nije sudjelovao kod šest golova.

Iza njega su ostali branič Newcastlea Fabian Schar i branič Arsenala Gabriel Magalhaes sa po pet golova, ali bez asistencije.

“Niti jedan branič Premier lige nije zabio i sudjelovao kod više golova u 2024. od Gvardiola, a mnogi su od njih bili važni tijekom naše utrke za naslov. Nisu samo golovi ono što Hrvat rad, već i njegovo inteligentno kretanje pomaže u izvlačenju protivnika iz pozicije dok zadržava svoj glavni posao besprijekornog braniča,” objavio je City na svojoj stranici.

Uz Gvardiola u susretu protiv “Svraka” je nastupio i Mateo Kovačić odigravši svih 90 minuta, baš kao i njegov reprezentativni kolega.

“Utakmica je bila teška, bio je visok intenzitet, dueli, okršaji, ovdje je uvijek borba. Mogli smo osigurati pobjedu prije penala, ali moramo živjeti s remijem,” poručio je Kovačić nakon susreta za klupsku stranicu.

www.abcportal.info

The post Gvardiol najučinkovitiji branič u Premier ligi first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?