Minimalan poraz Posušja na Grbavici

Minimalan poraz Posušja na Grbavici

Link na izvornu vijest

Željezničar je ostvario važnu pobjedu u 9. kolu WWin lige, pobijedivši Posušje s minimalnih 1:0 na Grbavici uz veliku pomoć glavnog sudca Džemidića. Gol odluke postigao je Filip Dangubić na početku drugog poluvremena. Trener Denis Ćorić napravio je nekoliko izmjena u startnoj postavi u odnosu na gradski derbi, a među njima je zaigrao i Šukilović, koji je zbog ozljede igrao samo 15 minuta.

Gosti su prvi zaprijetili, no Pavković nije uspio iskoristiti grešku domaće obrane jer je njegov pokušaj obranio odlični Muftić. Željezničar je ozbiljno zaprijetio u 26. minuti preko Dangubića, koji je pronašao prostor za udarac, ali je Galić obranio njegov pokušaj. Do kraja prvog dijela, ekipa iz Hercegovine bila je konkretnija, ali se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Nastavak je donio prilike na obje strane. Gosti su prijetili kada je Boban iz blizine šutirao iznad gola, dok je Cvetanovski s druge strane propustio priliku. Pobjednik je odlučen u 56. minuti kada je Boljević ubacio, a Dangubić lijepo izveo udarac ramenom u gol, postigavši svoj prvijenac u dresu Plavih.

Glavni sudac Ernis Džemidžić jako je loše sudio ovaj susret i pravo je čudo kako ovakav čovjek može suditi Premijer ligu. Najveći izazov bila je situacija iz 70. minute kada je u duelu Bobana i Mahmića domaći stoper igrao rukom, no Džemidžić nije dosudio jedanaesterac iako je igranje rukom bilo i više nego očito. Snimka VAR kamere pokazala je jasno igranje rukom u neprirodnom položaju.

U ostatku utakmice, Posušje je nastojalo doći do izjednačenja. Imali su veliku priliku u 84. minuti, no Abrego i Pavković nisu uspjeli zabiti iz blizine. Završnica susreta nije donijela promjene, pa je Željezničar ponovno na pobjedničkom putu i na vrhu ljestvice, dok je Posušje upisalo drugi uzastopni poraz nakon Borca (0:2). Vrijedi spomenuti da je sudačka nadoknada bila obilježena kontroverznom situacijom kada je Galića lopta pogodila u ruku koja je bila odmaknuta od tijela, ali Džemidžić nije dosudio jedanaesterac nakon što je pregledao snimku. Još jednom je donio pogrešnu odluku jer je lopta jasno pogodila igrača domaćih. Sudac Džemidić danas je oštetio Posušje u dva navrata bez obzira što je VAR tehnologija prisutna na terenu. Pokazao je da nije dorastao Premier ligi. Druga opcija sa je namjerno griješio. To je još gore.

Objava Minimalan poraz Posušja na Grbavici pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?