Projekt “Zaključavamo cijene”: Evo kojih je 56 proizvoda sniženo do kraja godine

Projekt “Zaključavamo cijene”: Evo kojih je 56 proizvoda sniženo do kraja godine

Link na izvornu vijest

Projekt Federalnog ministarstva trgovine i Udruženja poslodavaca FBiH “Zaključavamo cijene” nastavlja se do kraja godine.

Poslodavci su predložili snižavanje i zaključavanje cijena za 56 prehrambenih i higijenskih proizvoda u četvrtom krugu koji je aktualan od 1. listopada do 31. prosinca 2024. godine.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević pozdravio je ovu inicijativu i kazao kako su poslodavci i ovaj put pokazali društvenu odgovornost, naročito prema najosjetljivijim kategorijama nastavljajući ovaj projekt dobrovoljno i pored činjenice da je došlo do značajne stabilizacije cijena na tržištu.

”Listu smo korigirali u odnosu na raniji period, uvrstili smo još nekoliko artikala i vjerujemo da ćemo na ovaj način doprinijeli kvaliteti življenja svih, a posebno osjetljivih kategorija stanovništva poput umirovljenik i radnika s nižim primanjima”, priopćili su iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Podsjećamo, projekt “Zaključavamo cijene” počeo je 15. prosinac 2023. godine. Federalno ministarstvo trgovine sa Udruženjem poslodavaca, udruženjima potrošača i sindikatom trgovačkih radnika dogovorilo je da se na tri mjeseca snize i zaključaju cijene 40 prehrambenih i higijenskih artikala, kako bi se spriječilo naglo povećanje cijena i omogućilo i potrošačima s manjim primanjima da osiguraju osnovne životne namirnice. Protokol su potpisala 32 trgovačka subjekta koji imaju više od 1.500 trgovačkih radnji u Federaciji.

U drugom krugu akcije koja je počela u veljači ove godine povećan je broj proizvoda na 50+, a na popis je dodano i nekoliko proizvoda koje najčešće koriste osobe oboljele od celijakije i dijabetesa.

Projekt je imao višestruku korist, potrošači su mogli ostvariti uštede oko 50-ak KM na korpi označenih proizvoda, povećala se potražnja za domaćim proizvodima proizvođača koji su dali svoj doprinos u ovoj akciji, stabilizirale su se cijene osnovnih namirnica.

Pozitivni efekti projekta ponukali su trgovce da akciju produže do kraja godine.

”Projekt “Zaključavamo cijene” pozitivan je primjer suradnje vlasti i realnog sektora. Ovo je primjer kako bi trebalo surađivati i u buduće kako bismo svi imali benefite”, poručili su iz Udruženja poslodavaca FBiH.

U nastavku pogledajte listu 56 proizvoda.

Post Projekt “Zaključavamo cijene”: Evo kojih je 56 proizvoda sniženo do kraja godine je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?