Civilna zaštita se probila do Gojevića: “Voda je nosila sve pred sobom”, prema nepotvrđenim informacijama ima i stradalih

Civilna zaštita se probila do Gojevića: “Voda je nosila sve pred sobom”, prema nepotvrđenim informacijama ima i stradalih

Link na izvornu vijest

Ekipa N1 probijala se od Fojnice do sela Trošnjik koje je udaljeno na oko dva kilomtera od Bakovića, a iza njih slijede Gojevići. Prolaz dalje od Trošnjika nije dozvoljen nikome osvim službama za spašavanje, civilnoj zaštiti i teškoj mašireniji. Električne energije još uvijek nema jer je glavni stub oštećen.

Mještanin je za N1 ispričao kako se sve odvilo. On se sa susjedom rano jutros uspio preko šume probiti do Gojevića i drugih sela.

“Jutros oko sedam sati vozio sam ženu na posao i kada sam došao do ceste vidio sam da su poplave zahvatile ovo područje i onda sam čuo od drugih mještana da je Gojevićima, Bakovićima i Dusni usve zahvaćeno. S prijateljem sam preko šume prošao do tamo, voda je nosila sve pred sobom. U Bakovićima je bio radni stroj koja je pokušavala da očisti most prema zavodu Bakovići kako bi evakuirali štićenike.  U Gojevićima se Gvožđanka izlila i most je zatrpan. Puno balvana, bujičnog nasipa. Sve je bilo polavljeno do same škole”, rekao je mještanin za N1.

Naveo je kako je načelnik jutros u pola osam bio s civilnom zaštitom na terenu i tražio strojeve koje mogu angažirati za čišćenje i uspostavljanje putne komunikacije.

Podsjetimo, na području općine Fojnica proglašeno je stanje nesreće, a prema još nepotvrđenim informacijama ima i stradalih.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?