OO HDZ BiH Čitluk održao završni skup pred Lokalne izbore

OO HDZ BiH Čitluk održao završni skup pred Lokalne izbore

Link na izvornu vijest

Završni skup OO HDZ BiH Čitluk pred nadolazeće Lokalne izbore koji će se održati u nedjelju, 6. listopada održan je sinoć u hotelu Brotnjo. Skup je bio izuzetno dobro posjećen, a članovi i simpatizeri HDZ BiH imali su priliku čuti više o radu u proteklom razdoblju, planovima za budućnost i upoznati kandidate za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika.

Postignuća u proteklom razdoblju i planirane aktivnosti predstavili su Tomislav Martinović, Ivo Bevanda, Ivica Jerkić i Marin Radišić.

Govoreći pred okupljenim mnoštvom članova i simpatizera OO HDZ BiH Čitluk, Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH i dopredsjedatelj Skupštine HNŽ, kazao je kako je općina Čitluk 13. po razvijenosti i da je to potrebno isticati, ali i da je potrebno, nakon uvjerljive izborne pobjede, u sljedeće četiri godine učiniti dodatne napore kako bi Čitluk bio među deset najrazvijenijih.

– Mi smo danas na čvrstim pozicijama. Bez HDZ BiH se nije mogla formirati niti jedna vlast, niti županijska, niti federalna, a niti vlast uspostavljena koalicijski na razini BiH. Što to znači za nas? Što to znači za Brotnjo? Vertikalom koja je uspostavljena u svim razinama vlasti omogućili smo da se ovaj kraj, da se naše Brotnjo, može prosperitetno razvijati. Omogućili smo da imamo sugovornike koji će na svaki zahtjev naših općinskih vlasti odgovoriti konkretnom mjerom… To što imamo svoje predstavnike nam jamči da ćemo moći i u narednom razdoblju osigurati da sve realne potrebe Čitluka, u infrastrukturi i svemu što se ovdje planira raditi, imaju siguran oslonac – kazao je Martinović i uz pohvale za Marina Radišića kao kandidata za načelnika i cjelokupnu listu za Općinsko vijeće Čitluk predvođenu Ivicom Jerkićem naglasio kako je HDZ BiH velika obitelj koja ima bogatu tradiciju.

Uistinu OO HDZ BiH baštini bogatu tradiciju u čije stvaranje su nemjerljiv doprinos dali mnogobrojni pojedinci koji su bili primjer kako treba raditi, živjeti i poimati Brotnjo. Da je to tako potvrdio je i Ivo Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ, koji istaknuo važne temelje na kojima je utemeljeno djelovanje OO HDZ BiH Čitluk.

– Spoj uspomene koju baštinimo na naše prijatelje, časnog kontinuiteta poštenog i predanog rada te zdrave mladosti i zdrave energije je nešto što nas razlikuje od naše konkurencije. Neću biti radikalan i reći da oni to nemaju, ali sigurno nemaju u tom obliku kako ima općinska organizacije HDZ BiH u Čitluku – poručio je Bevanda i osvrnuo se na rad Vlade HNŽ u proteklih nepunih jedanaest mjeseci kazavši: Niti jedan zahtjev koji je došao pred Vladu od strane Općine nije odbijen, niti jednom projektu nije uskraćeno sufinanciranje i sa sigurnošću mogu reći kako će to tako biti i u budućnosti… Sve inicijative polaze sa lokalne razine i zato je bitno da imamo stranačke ljude, marljive ljude poput Marina, Ivice i naših kolega sa liste.

Lista OO HDZ BiH  Čitluk za Lokalne izbore broji trideset kandidatkinja i kandidata, čija izvrsnost je istaknuta više puta na skupu. Nositelj ove liste je Ivica Jerkić, koji je sinoć, između ostaloga, kazao:

– Privilegiran sam i počašćen što predvodim listu od trideset kandidatkinja i kandidata. Lista je jako dobro uravnotežena i usklađena jer na njoj imamo i iskusne vijećnike, ali i veliki broj stručnih, sposobnih, mladih visokoobrazovanih ljudi. Ova lista je takva da je možda u povijesti Brotnja i povijesti lokalnih izbora po struci i po edukaciji najsnažnija lista. Na listi je pet doktora znanosti i medicine, petnaest magistara … Taka lista zavrjeđuje svaku pažnju i zadobiti će povjerenje naroda Brotnja. Osobno 33 godine sam profesionalno bio u vojnoj službi. Puno toga sam naučio, obišao svijet, vidio, zapovijedao, komunicirao s ljudima te sam siguran da će takva znanja pomoći i meni i budućem Vijeću u radu na dobrobit naše lokane zajednice… U budućem Vijeću, koje će bit funkcionalno, u kojem ćemo promovirati kulturu dijaloga, otvorenosti i uključenosti, predstavljat ćemo vas zakonito, profesionalno, posvećeno i predano. Zajedno sa svim našim članovima na svim razinama vlasti i zajedno sa svima vama radit ćemo u interesu naših ljudi i našega Brotnja – poručio je Jerkić i, uz poziv svima da izađu na izbore, dodao kako zna da je Marin Radišić nakon niza godina predanog i odgovornog rada najbolji izbor za načelnika i da je lista OO HDZ BiH Čitluk također najbolji izbor.

– U protekle četiri godine nastavili smo raditi na infrastrukturi osluškujući potrebe svih dijelova naše općine. Mislim da smo uradili mnogo. Projekte koje smo radili realizirali smo uz dobru suradnju sa mjesnim zajednicama. Nema nijednog naseljenog mjesta u koje nismo uložili značajna sredstava u cestovnu infrastrukturu, širenje javne rasvjete, isto tako i kanalizacijske mreže. Osnovali smo edukacijsko-rehabilitacijski centar, najljepši objekt te vrste u BiH. Nastavili smo s ulaganjima u obrazovne institucije, zgrade naših škola, a prije nekoliko dana završili smo sportsku dvoranu OŠ Bijakovići, dok će uskoro biti završena i sportska dvorana SŠ dr. fra Slavka Barbarića ovdje u Čitluku. Uredili smo zgradu Doma zdravalja. Vanjski dio je u potpunosti obnovljen, krenuli smo i s unutarnjim uređenjem, što ćemo i nastaviti. Trenutno se grade dvije područne ambulante, uz što smo ulagali dosta sredstava u sportsku dvoranu i ostale objekte. Radovi se izvode i na jednom jako značajnom projektu, a to je zgrada KIC-a, koja će biti središte društvenog života. Ulagali smo velika sredstva i u gospodarske zone jer je gospodarstvo pokretač razvoja, uz što smo osnovali i Turističku zajednicu s ciljem razvoja turizma i turističke infrastrukture – kazao je Marin Radišić, kandidat za načelnika općine Čitluk, koji je također naveo mjere koje su bile usmjerene na dobrobit mladih.

U završnom dijelu svog sinoćnjeg obraćanja Radišić je zahvalio Broćankama i Brotnjacima na dosadašnjoj potpori koja je rezultirala pobjedama na svim dosadašnjim izborima i pozvao ih da izađu na izbore te podrže listu HDZ BiH za Općinsko vijeće Čitluk i kandidata za načelnika.

Dobroj atmosferi na završnom skupu OO HDZ BiH Čitluk svojim su nastupima doprinijeli klapa Concordia, vokalna etno skupina Didak i Broćanski bećari.

 




























The post OO HDZ BiH Čitluk održao završni skup pred Lokalne izbore appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?