Smanjen broj mrtvih u Jablanici, neke su brojali dva puta

Smanjen broj mrtvih u Jablanici, neke su brojali dva puta

Link na izvornu vijest

Glasnogovornik Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka potvrdio je danas da je kao posljedica urušavanja brda, odrona, klizišta i poplava u tom kantonu stradalo 13 osoba, javlja Anadolu. Juka je na konferenciji za novinare u sjedištu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru govorio o novim informacijama o posljedicama prirodnih nesreća u Jablanici i Konjicu.

“Tri tijela su prijavljena dva puta”

“Jučer se spominjala brojka od 16 koju smo i mi iznosili, međutim, nakon sabiranja podataka i nakon konsolidiranja stanja na terenu, utvrđeno je da su tri tijela dva puta prijavljena od strane različitih službi, tako da je sada ta brojka korigirana na brojku 13, od čega je jedna smrtna stradala osoba na prostoru Konjica, konkretno iz Buturović Polja. D

vanaest je smrtno stradalih osoba iz Jablanice, dominantno Donja Jablanica. Od 12 mrtvih u Jablanici, 11 je do sada identificirano, za jednu osobu se ne zna ko je i vodi se kao NN, te se pretpostavlja da nije žitelj Jablanice, jer se nastoji identificirati žrtve u saradnji sa mještanima”, rekao je Juka.

Traga se za 10 ljudi u Konjicu i Jablanici

Dodao je da se u Konjicu trenutno traga za četiri osobe, a u Jablanici za šest osoba.

Dodao je da je u ovom trenutku prohodna prometna veza između Konjica i Jablanice i da je probijen koridor prema općini Prozor – Rama koji je otvoren samo za spasilačke službe, odnosno za interventne jedinice koje sudjeluju u spašavanju.

Ukupno 17 mrtvih

Pozvao je građane da ne kreću na put prema Jablanici kako ne bi dolazilo do dodatnih smetnji u naporima da se pomogne unesrećenima i pronađu žrtve. Padaline na području općina Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo u noći s četvrtka na petak ​​uzrokovale su velike probleme stanovnicima tih općina u Bosni i Hercegovini.

Prema posljednjim informacijama u Fojnici su poginule tri osobe. Ranije je priopćeno kako je poginula i jedna starija žena u kući u Fojnici. Takođe, u mjestu Gojevići kod Fojnice tokom dana izvučeno je tijelo muškarca iz jednog od poplavljenih automobila. To znači da je prema zasad dostupnim podacima u poplavama i odronima ukupno poginulo 17 ljudi.

Post Smanjen broj mrtvih u Jablanici, neke su brojali dva puta je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?