Najava događaja za nedjelju, 6. oktobar 2024. godine

Najava događaja za nedjelju, 6. oktobar 2024. godine

Link na izvornu vijest

LOKALNI IZBORI 2024.

MILIĆI – U 10.00 časova predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković glasaće na lokalnim izborima. /Srednjoškolski centar “Milutin Milanković”/

LAKTAŠI/BANJALUKA/TREBINJE/DOBOJ – Rukovodstvo SNSD-a glasa na lokalnim izborima:

– u 11.00 časova lider stranke Milorad Dodik /Dom kulture Laktaši/;

– u 10.30 časova potpredsjednik stranke Željka Cvijanović /Škola za slušno oštećene Banjaluka/;

– u 10.00 časova potpredsjednik Luka Petrović /Ekonomska škola Trebinje/;

– u 11.00 časova kandidat SNSD-a za gradonačelnika Laktaša Miroslav Bojić /Dom kulture Laktaši/;

– u 7.00 časova potpredsjednik stranke Sanja Vulić. /Srednjoškolski centar/

BANJALUKA – U 10.00 časova kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot glasaće u Osnovnoj školi /OŠ/ “Dositej Obradović”.

BANJALUKA – U 10.00 časova kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Jelena Trivić glasaće u OŠ “Branko Radičević”.

BANJALUKA – U 12.00 časova nezavisni kandidat za gradonačelnika Banjaluke Davor Dragičević glasaće u OŠ “Sveti Sava”.

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U 12.00 časova predsjednik DNS-a Nenad Nešić glasaće u mjesnoj zajednici Toplik-Tilava.

BANJALUKA – U 10.00 časova predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić glasaće u OŠ “Branko Radičević”.

BANJALUKA – U 11.00 časova predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak glasaće u OŠ “Đura Jakšić” Šargovac.

KOZARSKA DUBICA – U 9.00 časova predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac glasaće na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru.

BANJALUKA – U 9.30 časova nosilac liste SNSD-a za Skupštinu grada Banjaluka Vlado Đajić glasaće u OŠ “Petar Petrović NJegoš”.

BANJALUKA – U 9.00 časova nosilac liste PDP-a za Skupštinu grada Banjaluka Branislav Borenović glasaće na biračkom mjestu u OŠ “Jovan Cvijić”, kada su predviđene izjave za novinare i snimanje kadrova.

BANJALUKA – U 11.00 časova nosilac liste Nezavisnog pokreta “Svojim putem” za Skupštinu grada Banjaluka Igor Radojičić glasaće u OŠ “Ivo Andrić”.

TESLIĆ – U 8.00 časova kandidat SDS-a za načelnika opštine Teslić Milan Miličević glasaće na biračkom mjestu Kiseljak u Banji Vrućici.

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U 7.00 časova član Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Vanja Bjelica-Prutina u posjeti redovnom biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru “28. juni”, gdje će i glasati.

BANJALUKA – U 7.00 časova član CIK-a BiH Jovan Kalaba u posjeti redovnom biračkom mjestu u OŠ “Georgi S. Rakovski” u naselju Nova Varoš jedan, gdje će i glasati.

SARAJEVO – U 9.00 časova CIK BiH objaviće saopštenje o otvaranju biračkih mjesta na lokalnim izborima u BiH;

– u 12.00 časova konferencija za novinare o izbornom procesu i odzivu birača do 11.00 časova;

– u 17.00 časova konferencija za novinare o izbornom procesu i odzivu birača do 15.00 časova;

– u 21.00 čas konferencija za novinare o izbornom danu, zatvaranju biračkih mjesta i odzivu birača,

– u ponoć konferencija za novinare o preliminarnim rezultatima. Sve konferencije za novinare biće održane u sjedištu CIK-a BiH.

SARAJEVO/ISTOČNO SARAJEVO – Šef Delegacije EU u BiH Luiđi Soreka:

– u 11.00 časova posjetiće biračko mjesto u opštini Stari Grad Sarajevo na Ekonomskom fakultetu koje je dio pilot-projekta u okviru kojeg će se u procesu glasanja koristiti nova oprema čiju je nabavku finansirala EU;

– u 12.00 časova posjetiće pozivni centar Koalicije “Pod lupom” u Sarajevu, gdje su oko 12.30 časova predviđene izjave za novinare, /hotel “Holidej”/

– u 13.45 posjeta biračkom mjestu u Istočnom Novom Sarajevu. /Srednjoškolski centar “28. juni”/

SVIJET

TUNIS – Predsjednički izbori.

The post Najava događaja za nedjelju, 6. oktobar 2024. godine appeared first on Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?