KUP BiH – 1/16 FINALA: Posušje putuje u Hrasnicu!

KUP BiH – 1/16 FINALA: Posušje putuje u Hrasnicu!

Link na izvornu vijest

Nogometnom savezu BiH u Sarajevu danas su izvučeni parovi šesnaestine finala Kupa BiH. Unaprijed je bilo jasno da će biti zanimljivo bez obzira na to koji se parovi “poklope”.

Unaprijed se znalo i da će svih 12 članova Wwin lige BiH morati u goste, ali znalo se i to da će pojedine utakmice proći, a da u njima ne igraju “povlašteni” klubovi najjače bh. nogometne lige. U jednom segmentu i nisu bili povlašteni jer u ovom stupnju natjecanja svi su “dirigirano poslani” na gostovanja. Utakmice šesnaestine finala na rasporedu su 30. listopada (srijeda).

Branitelj naslova pobjednika Kupa iz prošle sezone, mostarski Zrinjski, mora u goste kod Žepča 1919, kluba koji je svojedobno igrao u najvišem stupnju natjecanja, tadašnjoj Premijer ligi. Žepče je trenutačno gotovo u “stanju mirovanja”, što znači da Mostarci ne bi trebali imati problema za prolazak u osminu finala ovoga natjecanja. Široki Brijeg, bivši trostruki osvajač Kupa BiH, nakon dugo vremena igrat će službenu utakmicu s bivšim ljutim protivnikom iz Hercegovačke zone, kasnije i Regionalne južne skupine lige BiH, Troglavom 1918 iz Livna. Posušje pak u Kupu BiH nikada nije napravilo veliki rezultat. Možda je ove godine upravo zgodna prigoda za to. Za početak, Posušje mora svladati Famos u Hrasnici. GOŠK će na prilično dug put – u Prijedor. Tamo Gabeljane čeka Rudar, bivši član najvišeg razreda.

Ipak, GOŠK-u je važnije “iščupati se” s dna prvenstvene ljestvice na kojem je “zakucan” s tek jednim osvojenim bodom u dosad odigranih 9. kola – Kup mu je u ovom trenutku gotovo opterećenje. Drugoligaš Juga Kruševo ugostit će Slobodu iz Tuzle, kojoj je Kup “sporedni kolosijek”, a prioritet borba za ostanak u najelitnijem društvu. Ždrijeb je bio “milostiv” prema Borcu – mora na put u Laktaše, udaljene od Banje Luke tek 17-18 km.

00:00

Možda najzanimljiviji i najneizvjesniji susret na Policama u Trebinju igrat će Leotar i Željezničar. Trebinjci nisu bez izgleda. Sarajevo neće imati lako gostovanje kod Slobode (Novi Grad). Velež gostuje kod federalnog drugoligaša Sjevera – Svatovca (Poljice). Velež je favorit, ali ne treba se kladiti da će sigurno proći. Mladost (Solina), županijski ligaš, ugostit će Igman. Konjičani su apsolutni favoriti. Radnik (Bijeljina) gostovat će u Gračanici, gdje ga čeka “federalac” Bratstvo. Domaći nisu bez izgleda iako su Bijeljinci blagi favoriti. Isto možemo reći i za par Gornji Rahić – Sloga (Doboj). U ostala četiri susreta nema klubova iz Wwin lige BiH pa nema ni favorita. Sastaju se: Vareš – Kozara, Zvijezda (G) – Zvijezda 09, Čelik – Stupčanica te Famos (Vojkovići) – Slavija.

Dosad je Kup BiH osvajalo 11 klubova: Sarajevo (7 x), Željezničar (6 x), Široki Brijeg i Zrinjski (po 3 x), Modriča, Orašje, Borac, Slavija, Olimpik, Radnik i Velež (po jednom). Čeka se 12. osvajač ili će možda netko od spomenutih klubova pehar pobjednika smjestiti u svoje vitrine. Ponovimo kako će osvajač Kupa steći pravo nastupa sljedeće godine u UEFA-inim natjecanjima.

VL

Objava KUP BiH – 1/16 FINALA: Posušje putuje u Hrasnicu! pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?