NAKON NAREDBE:Evakuirano više od 400 osoba

NAKON NAREDBE:Evakuirano više od 400 osoba

Link na izvornu vijest

Noć je, na sreću, protekla mirno, nije bilo snažnijih padavina. Jutro je ponovo počelo potragom za stradalima, te popravcima puteva, vodovodne, elektro i telefonske komunikacije

Više od 400 osoba evakuirano je iz Jablanice i Konjica, prema jučeranjoj naredbi FU Civilne zaštite.

Mnogi su sklonište pronašli kod rodine i prijatelja, a neki su evakuirani u privatne objekte, sportsku dvoranu, starački dom.

Mirna noć

Noć je, na sreću, protekla mirno, nije bilo snažnijih padavina.

Jutro je ponovo počelo potragom za stradalima, te popravcima puteva, vodovodne, elektro i telefonske komunikacije. Nastavlja se dosta hrane i lijekova stanovnicima ugroženih područja.

Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su i dalje u prekidu kao i sa susjednim općinama.

Buturović polje: Mirna noć (Foto: FB)

Kada je riječ o području Konjica potraga za nestalim osobama u poplavama i odronima nastavljena je i danas na području Buturović Polja i ostalih mjesta u slivu rijeke Neretvice.

Neće biti obilnijih padavina

Meteorolog Nedim Sladić kazao je jutros za N1 kako padavine u narednom razdoblju neće biti obilne.

To nam daje određenu dozu olakšanja. Najgore je iza nas. Možemo razmišljati o stabilizaciji vremena za iduću sedmicu . Unazad četiri-pet mjeseci suočili smo se s izražajnim nepogodama, ali i temperaturnim oscilacijama. Situacija je bila teška i za prognoze, ali samo neka je narod izvukao bolju stranu. Samo da se nisu ponovile nemile scene – dodao je Sladić.

Rekao je kako se očekuje još jedan val padavina u petak, ali ne bi trebao pogoditi ugroženi dio Hercegovine.

The post NAKON NAREDBE:Evakuirano više od 400 osoba appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?