33 godine od smrti Blage Zadre: ”Dao je sve za Hrvatsku i Vukovar”

33 godine od smrti Blage Zadre: ”Dao je sve za Hrvatsku i Vukovar”

Link na izvornu vijest

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu je predvodio saborsko izaslanstvo te položio vijenac i zapalio svijeću kod biste general-bojnika Blage Zadre (Grude, 1944. – Vukovar, 16. listopada 1991.) u povodu 33. godišnjice njegove pogibije istaknuvši da je Zadro dao sve Hrvatsku i Vukovar.

Jandroković je rekao da se na današnji dan Hrvatska prisjeća heroja Domovinskog rata, jednog od najsnažnijih simbola otpora agresoru u gradu Vukovaru – Blage Zadre.

Izrazio je trajnu zahvalnost za njegovu žrtvu i sveukupni doprinos obrani Hrvatske, naglasivši kako ga i dan danas njegovi suborci opisuju kao ratnog heroja, ali i iznimnog vođu koji je dao sve boreći se svoju zemlju i Vukovar, u kojem je u konačnici i izgubio život.

Ceremoniji polaganja vijenca i paljenju svijeće ispred biste general-bojnika Zadre nazočili su brojni saborski zastupnici iz različitih političkih opcija te time iskazali zahvalnost i poštovanje prema njegovu doprinosu u obrani Hrvatske.

Post 33 godine od smrti Blage Zadre: ”Dao je sve za Hrvatsku i Vukovar” je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?