Djevojka (16) preminula nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji

Djevojka (16) preminula nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji

Link na izvornu vijest

Djevojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gdje su liječnici uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne

Šesnaestogodišnja djevojka izgubila je život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu. Prema informacijama koje ima Klix.ba, djevojka je u pratnji roditelja zatražila stomatološku pomoć zbog intenzivne zubobolje. Nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala.

Djevojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gdje su liječnici uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne. Obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti.

Iz Tužiteljstva ŽS potvrdili su kako se vrše provjere povodom ovog slučaja.

“Postupamo u predmetu, vrše se provjere, odnosno poduzimaju radnje u cilju provjere i utvrđivanja svih okolnosti smrti”, kazala je glasnogovornica Tužiteljstva ŽS Azra Bavčić.

www.abcportal.info

The post Djevojka (16) preminula nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?