Modrić postaje najstariji igrač u povijesti Reala

Modrić postaje najstariji igrač u povijesti Reala

Link na izvornu vijest

Hrvatski nogometaš Luka Modrić večeras bi mogao postati najstariji igrač koji je nastupio za Real Madrid u 122 godine dugoj povijesti kluba.

Španjolski prvak igrat će od 21 sat prvenstvenu utakmicu na gostovanju kod Celte Vigo, a u njegovom sastavu se očekuje hrvatski veznjak.

Modrić, kapetan Reala i Hrvatske, u dobi je od 39 godina i 41 dana. Rekord drži nekadašnji mađarski napadač Ferenc Puškaš koji je 1966. nastupio u kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana.

Modrić je dosad nastupio u svih devet odigranih kola pa španjolski mediji vjeruju da će s kapetanskom vrpcom oko ruke povesti ekipu u lučkom gradu Vigu.

U Real Madrid je došao 2012., dva tjedna uoči 27. rođendana. Od tada je u bijelom dresu osvojio 27 natjecanja čime je postao najtrofejniji igrač u povijesti kluba.

“Nisam mogao niti zamisliti da ću sve to ostvariti, niti da ću biti toliko godina ovdje”, izjavio je u lipnju nakon što je podigao pehar Lige prvaka. Svoju dugovječnost objasnio je dobrom genetikom, zdravim načinom života, napornim treniranjem, te natjecanjem s mladim igračima u Realu koji mu konkuriraju za mjesto u momčadi, a koji ga time tjeraju da bude bolji, prenosi Hina.

Real Madrid se nalazi na drugom mjestu u prvenstvu s tri boda manje od Barcelone dok je Celta deveta.

Realovom treneru Carlu Ancelottiju to će biti 200. prvenstvena utakmica na klupi “kraljevskog kluba”.

“Igrači su motiviraniji i u dobroj fizičkoj kondiciji”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon što su mu se igrači vratili s reprezentativnih okupljanja.

www.abcportal.info

The post Modrić postaje najstariji igrač u povijesti Reala first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?