Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Maruševca posjetila općinu Čitluk

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Maruševca posjetila općinu Čitluk

Link na izvornu vijest

Danas su općinu Čitluk posjetili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Maruševec, iz istoimene općine u Varaždinskoj županiji. Posjet našoj općini započeli su odavanjem počasti poginulim braniteljima kod Spomen križa poginulim braniteljima Brotnja, gdje su ih srdačno dočekali i u odavanju počasti im se pridružili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk.

Ovakvi susreti su jako pohvalni, a dobar su temelj za upoznavanje, bolje povezivanje i razmjenu iskustava, što je jako bitno u djelovanju braniteljskih i udruga obitelji poginulih branitelja.

Udruga iz općine Maruševec okuplja mještane ovog mjesta koji su kao pripadnici različitih postrojbi sudjelovali u Domovinskom ratu, a o djelovanju UDVDR RH – Ogranak Maruševec nekoliko riječi kazao nam je Tihomir Buden, predsjednik Udruge.

 

– Kao udruga djelujemo od 1997. godine. Jedna od bitnijih zadaća nam je obilaziti mjesta stradanja naših poginulih branitelja. Ove godine smo se odlučili za posjet Bosni i Hercegovini, jučer smo krenuli od Bosanskog Grahova, bili smo i kod Bušića, a danas smo ovdje kod vas, nakon čega idemo u Mostar. Mi kao udruga već godinama provodimo predavanja o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj, zaduženi smo za Varaždinsku županiju. Okupljamo branitelje, družimo se, pomažemo jedni drugima i naravno prenosimo istinu o Domovinskom ratu, da se neke stvari ne zaborave. U zadnje vrijeme krenuli smo sa suradnjom s udrugama iz BiH – izjavio je Tihomir Buden, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Ogranak Maruševec.

 

Tijekom druženja članovi udruga iz općine Čitluk i općine Maruševec razmijenili su prigodne darove, a gosti iz Varaždinske županije tijekom boravka u općini Čitluk posjetiti će i Međugorje.

 

Čitluk.ba

 

The post Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Maruševca posjetila općinu Čitluk appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?