Čović u Šibeniku: Ovo je vrijeme da obilježimo puno pobjeda koje smo napravili u protekloj godini

Čović u Šibeniku: Ovo je vrijeme da obilježimo puno pobjeda koje smo napravili u protekloj godini

Link na izvornu vijest

Na saboru su sudjelovali predstavnici iz cijele Hrvatske, kao i predstavnici Hrvata iz dijaspore te visoki dužnosnici stranke, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kako se dodaje, tijekom sabora raspravljalo se o ključnim temama za stranku, uključujući izmjene Statuta i redovite unutarstranačke izbore za središnja tijela. Tako je danas izabran novi sastav Nacionalnog odbora te je usvojen novi način izbora članova Predsjedništva koji su također izabrani, a čime se osigurava ravnomjerna zastupljenost svih županija.

Čović je tijekom svog obraćanja istaknuo niz zajedničkih uspjeha ostvarenih u ovoj izbornoj godini, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini. Naglasio je kako su rezultati izbora, u kojima je HDZ BiH sudjelovao, bili iznimno uspješni, te da su i na Lokalnim izborima u BiH ostvarili sinergijski učinak.

Zahvalio je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, kao stranačkom predsjedniku i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, na kontinuiranoj podršci i bliskom partnerstvu, naglasivši važnost njihove suradnje u svim segmentima, od domaće politike do euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

– Hrvatska demokratska zajednica nam je dala dovoljno snage da danas ovdje mogu reći: ovo je vrijeme da obilježimo puno pobjeda koje smo napravili u protekloj godini. Sve je krenulo s izborima za Hrvatski sabor, zatim pobjedom na Europskim izborima, dok su naši Lokalni izbori uvjetno završili, opet na veličanstven način. Hrvatska demokratska zajednica je do kraja ugradila sebe u sve to. Teško da bismo mi danas mogli govoriti kako maštamo o europskoj budućnosti, o svojoj ravnopravnosti na prostorima BiH da nije Hrvatske demokratske zajednice, da nije njenog vodstva i da nije ovako uvjerljive pobjede na svim proteklim izborima – rekao je Čović.

Izrazio je uvjerenje će ‘’oni jednako tako biti uspješni i nakon predsjedničkih izbora krajem ove godine’’.

– Ova posebna izborna godina, s četiri izborna ciklusa, dat će nam, siguran sam, novi prostor da osmislimo budućnost nas Hrvata u Bosni i Hercegovini kroz europske i sve druge integracijske procese kojima težimo. Ono što moramo naučiti iz ovog procesa, jer sam i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, na što sam izuzetno ponosan, jest to zajedništvo Hrvata u BiH koje treba dalje graditi. Da nije bilo predsjednika Plenkovića, Hrvati Bosne i Hercegovine danas ne bi bili oni koji mogu birati svoje predstavnike na svim razinama vlasti, ne bi maštali o europskoj budućnosti i otvarali pregovaračke procese – smatra Čović.

Kako je Čović naveo, sve institucije iz Hrvatske su došle i bile u bliskosti s ljudima iz Fojnice, iz Jablanice, iz Kreševa, iz Kiseljaka.

– Čestitke za sve ono što ste radili u proteklom vremenu, čestitke za put kojim idete, koliko god bilo iskušenja, siguran sam da ono što stožerna stranka radi u Republici Hrvatskoj vodi ka boljoj budućnosti – zaključio je Čović.

Izaslanstvo je naglasilo važnost nastavka snažne i dugoročne suradnje između HDZ-a BiH i HDZ-a Hrvatske, posebno u kontekstu zaštite prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, jačanja političke stabilnosti i europske perspektive BiH te unapređenja gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Sabor je zaključen jasnom porukom o nastavku sestrinske suradnje HDZ-a i HDZ-a Bosne i Hercegovine, naglašavajući važnost zajedničkog djelovanja za dobrobit hrvatskog naroda s obje strane granice te nastavak ključnih političkih i gospodarskih projekata od presudne važnosti za budućnost, zaključeno je u priopćenju.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?