NAJAVA:  Večeras izložba Maje Rubinić u Gradskoj galeriji Ljubuški

NAJAVA: Večeras izložba Maje Rubinić u Gradskoj galeriji Ljubuški

Link na izvornu vijest

Gradska galerija Ljubuški – JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira izložbu Maje Rubinić naziva Fragmenti šarenog svijeta

Autorica će se publici predstaviti izložbom slika, a njeno otvorenje će se upriličiti u petak 25. listopada u Gradskoj galeriji s početkom u 19 sati.

Miljenko Jergović u predgovoru među ostalim kaže: „Boje na slikama Maje Rubinić su fluorescentne, to su boje slikovnica, boje nekadašnjih lego-kockica, boje semafora i čiste i jasne boje djetinjstva, boje osmoškolskih tempera i – to najizrazitije! – boje uličnih grafita i boje onih bezbrojnih svjetlećih reklama na Times Squareu u neko kišno njujorško predvečerje. Šarenilo njezinih slika sa sobom kao da nosi čežnju za nekim izgubljenim, nedoživljenim životnim šarenilom bosanskohercegovačke generacije, koja se rađala početkom osamdesetih i odrastala ravno u rat. Tiha tuga i tjeskoba našega poslijeratnog sivila podrazumijeva stalni osjećaj, ili vrlo živo saznanje da su nekad postojale boje i da je isti ovaj svijet mogao biti šaren. I uz tu već dugu životnu povijest sivljenja i odumiranja, usporedo, u imaginaciji čovjekovoj, teče usporedna, zauvijek odgođena povijest boja. To ja vidim na slikama Maje Rubinić. A svatko valjda vidi ono što mu samom nedostaje.“

Maja Rubinić je akademska slikarica i magistar likovne kulture iz Mostara. Pripada generacijama ALU Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Sarajevu stasalima iza 2000. Bavi se raznim poljima likovne i vizualne umjetnosti, kulture življenja, estetskim problemima, ilustracijom i dizajnom. Autor i koautor je nagrađivanih publikacija, plakata, slikovnica, znanstvenih knjiga i omota muzičkih albuma. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji I inozemstvu, a također je pored raznih kolaboracija, kao suosnivačica galerije Virus, priredila mnoštvo izložbi drugim mladim autorima. Dio je organizacijskog tima Street Arts Festivala u Mostaru I Udruge Rezon, koji kreira jednu od najvećih galerija ulične umjetnosti u regiji.

Izložba je dio programa Jesen u Gradskoj galeriji Ljubuški kojeg podupiru Grad Ljubuški i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH.

Izvor: Iks portal

Objava NAJAVA: Večeras izložba Maje Rubinić u Gradskoj galeriji Ljubuški pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?