Priča se da će ovo biti najhladnija zima u proteklih 10 godina

Priča se da će ovo biti najhladnija zima u proteklih 10 godina

Link na izvornu vijest

Prema najnovijim prognozama meteorologa, pred nama je najhladnija zima u posljednjih deset godina, s prvim snijegom koji se očekuje već početkom studenog. Zima će donijeti između 16 i 30 dana sa snijegom, a najhladnije će biti u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, gdje se prvi snježni prekrivač može pojaviti već početkom studenog.

Meteorolog Ivan Ristić izjavio je za TV Prva da je promjena globalne cirkulacije zraka doprinijela očekivano hladnijoj zimi ove godine. “Ova zima će biti mnogo jača u odnosu na prethodne, najsličnija onima iz 1981. i 1982. godine, kada smo se smrzavali,” rekao je Ristić.

Listopad je donio pravi jesenji ugođaj, s prvim mrazevima i stabilnijim temperaturama, bez naglih skokova na 30 stupnjeva. Iako nas za vikend očekuje još jedno toplo razdoblje s temperaturama do 23 stupnja, već od srijede će doći do značajnog zahlađenja, kada će temperature pasti ispod 20 stupnjeva, najavljuju meteorolozi.

U drugoj polovini studenog očekuje se manje otopljenje, a prosinac će donijeti dva toplija perioda, s temperaturama do 15 stupnjeva. Međutim, pravi zimski mjeseci, siječnj i veljača 2025. godine, donijet će mrazeve i niske temperature, s povremenim snijegom i temperaturama oko nula stupnjeva.

Građanima se savjetuje da se pripreme za dugotrajnu i hladnu zimu, koja će nas podsjetiti na stare zime iz prošlog vijeka.

www.abcportal.info

The post Priča se da će ovo biti najhladnija zima u proteklih 10 godina first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?