Rast proizvodnje maslina u Ljubuškom: Kvalitetno ulje osvaja tržište

Rast proizvodnje maslina u Ljubuškom: Kvalitetno ulje osvaja tržište

Link na izvornu vijest

Rast proizvodnje maslina u Ljubuškom: Kvalitetno ulje osvaja tržište


Ljubuški
 postaje sve značajnije središte uzgoja maslina, a iz godine u godinu bilježi rast broja nasada. Lokalni proizvođači ulažu trud i znanje u sadnju novih stabala, što je doprinijelo prepoznatljivosti ove regije na karti proizvodnje maslinovog ulja.

 

Prema riječima lokalnih agronoma, klimatski uvjeti u Ljubuškom idealni su za uzgoj maslina. Blaga mediteranska klima s mnogo sunčanih dana te kvalitetno i dobro drenirano tlo omogućuju da masline sazriju u idealnim uvjetima, čime se osigurava proizvodnja ulja visoke kakvoće.

Kvaliteta ulja među najboljima

Sve više proizvođača iz Ljubuškog sudjeluje na regionalnim i međunarodnim natjecanjima u kvaliteti maslinovog ulja, gdje ulja iz ove regije osvajaju visoke ocjene i priznanja. Stručnjaci ističu da ulja proizvedena u ovom području imaju niski udio kiselosti, bogat i uravnotežen okus te izrazit miris svježe masline.

Potražnja za domaćim ekstra djevičanskim maslinovim uljem iz Ljubuškog raste ne samo na domaćem, već i na inozemnom tržištu. Sve je više poljoprivrednika koji se okreću ekološkoj proizvodnji, osiguravajući ulje bez upotrebe kemijskih sredstava, što dodatno povećava njegovu vrijednost.

Budućnost maslinarstva u Ljubuškom

Uz podršku lokalnih vlasti i stručnjaka, maslinarstvo u Ljubuškom ima veliki potencijal za daljnji razvoj. Proizvođači se nadaju da će uz daljnja ulaganja u modernu tehnologiju i promociju na međunarodnim sajmovima uspjeti dodatno učvrstiti svoju poziciju na tržištu.

S obzirom na odlične rezultate dosadašnje proizvodnje, očekuje se da će Ljubuški u budućnosti postati jedno od najprepoznatljivijih područja za vrhunsko maslinovo ulje.

 

Objava Rast proizvodnje maslina u Ljubuškom: Kvalitetno ulje osvaja tržište pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?