<div>FOTO&VIDEO  Grašijada u Trebižatu: Žiri na čelu s MasterChef kandidatom odlučio čije je grah najbolji</div>

FOTO&VIDEO  Grašijada u Trebižatu: Žiri na čelu s MasterChef kandidatom odlučio čije je grah najbolji

Link na izvornu vijest

<div>FOTO&VIDEO  Grašijada u Trebižatu: Žiri na čelu s MasterChef kandidatom odlučio čije je grah najbolji</div>

Sunčani dan s kraja listopada koji je prilika onih najljepših dana proljeća savršeno se uklopio u odličnu atmosferu prve “Grašijade” održane na Gaucho Ranchu u Trebižatu.

Nakon uspješne “Satarašijade” organizatori su se odlučili organizirati i natjecanje u pripremu tradicionalnog pučkog jela – graha.

Grah – tema dana

Osvrćući se na “Satarašijadu” dalo se pretpostaviti da će i ovaj gastro užitak privući veliki broj publike i natjecatelje i uistinu je tako i bilo.

Za natjecanje u pripremi graha natjecali su se:

“Rribarska noć” iz Ploča, “Gabela”, “Vila rustica”, “Čeljevo”, “Ista krv”, “Drva su prva”, “Kumovi”, “Ranch Gaucho”, “Trebižat”, “Grašinari”, “Sedra Kravica” iz Ljubuškog, “Mućijada”, “Haug Gabela”, “Žikina dinastija” i “Friško”.

Osim samo graha koji je bio danas “tema dana” bilo je tu i svega ostalog. Primjerice ekipa “Ribarska noć” iz Ploča je donijela dašak Dalmacije, pa je tako za sve prisutne pravila ukusni brudet. Bilo je tu i suhog mesa, slanine, kobasica…a bilo je i slastica koje su primjerice donijele dame iz Ljubuškog.

A u žiriju MasterChef ime

Da se radi o ozbiljnom gastronomskom događaju dovoljno je reći da je član žirija bio bivši kandidat kulinarskog natjecanja MasterChef Hrvatska Čitlučanin Miroslav Kordić.

Našeg Miru javnost je upoznala kao ponajprije jednog vedrog natjecatelja MasterChefa u kojem je nakon sedam stres-testova napustio natjecanje kao jedan od top 15 amaterskih kuhara Hrvatske.

Uvijek pozitivnog stava, vedar i nasmiješen, Miro je za Đaka city portal prokomentirao i današnji gastronomski događaj:

Najuspješniji “Grašijaši”

Nakon višesatnog kuhanja uslijedilo je i ocjenjivanje natjecateljskih kulinarskih skupina, kako bismo mi rekli “Grašijaša”.

 

Žiri sačinjen od četiri člana na čelu s Miroslavom Kordićem imao je težak zadatak.

Koliko težak dovoljno govore riječi člana žirija:

“Uspio sam se oženiti, uspio sam napraviti djecu i sve, ali ovo je…”, iskazavši tako tešku odluku koja je bila pred njima.

No iako teška odluka, odluka se morala donijeti pa je tako prvo mjesto pripalo kulinarskoj ekipi “Žikina dinastija”, dok je drugo mjesto pripalo ekipi znakovita naziva “Friško”. Treće mjesto zauzela je domaća ekipa “Mućijada”.

Nakon objeda slijedi sport

Osim samog gastronomskog spektakla organizatori su pripremili i jednu sportsku disciplinu.

Naime nakon što je žiri donio sud o tome tko su najuspješniji “Grašijaši” i nakon što je okupljena publika uživala u ovim delicijama, bilo je potrebno i potrošiti nešto kalorija ovog energičnog jela.

Tako je uslijedilo natjecanje u bacanju kamena s ramena.

Moramo priznati da je natjecanje bilo doista zanimljivo i nesvakidašnje a kao što je naša kamera zabilježila, nije svaki kameni hitac završio baš u predviđenom natjecateljskom prostoru. Bilo je i onih koju su malo “zalutali” van predviđenog prostora pa oštetili inventar ali naravno to je najmanje bitno jer grah se ionako pojeo pa veće štete nema. 😀

 

Kao što se vidi iz prethodnog opisa, danas je na prvom mjestu bila zabava i druženje a onda natjecateljski karakter i sve ostalo.

Treba spomenuti da je događaj bio upotpunjen i pjesmom i svirkom za koju su zaslužni bili Marko i Jopa.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Objava FOTO&VIDEO  Grašijada u Trebižatu: Žiri na čelu s MasterChef kandidatom odlučio čije je grah najbolji pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?