Počela realizacija projekta SMART PROTECT u vrijednosti od 1.443.019,38 eura

Počela realizacija projekta SMART PROTECT u vrijednosti od 1.443.019,38 eura

Link na izvornu vijest

Načelnik Općine Posušje Ante Begić i Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, kao partneri, te dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) dr. sc. Branimir Lela, kao predstavnik vodećeg partnera, potpisali su ugovor za projekt SMART PROTECT.

Tim povodom danas je u Javnoj ustanovi Vatrogasni centar za edukaciju i tehnološki razvoj Split-Vučevica, u okviru 14. jesenskog stručnog skupa Hrvatske vatrogasne zajednice, održana Kick-off konferencija za službeni početak projekta SMART PROTECT.

Projekt je odobren u okviru Prvog poziva Interreg VI-A IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027., pod prioritetnom osi 2 – Zelena ulaganja u zaštitu okoliša i učinkovito upravljanje rizicima.

Vrijednost projekta je 1.443.019,38 eura, a trajanje 36 mjeseci.

Provoditi će ga Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu u svojstvu nositelja, a u partnerstvu s Općinom Posušje i Splitskom- dalmatinskom županijom.

Opći cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija hitnih službi unutar projektnog područja i povećanje prekogranične učinkovitosti u borbi protiv prirodnih katastrofa i katastrofa izazvanih ljudskim djelovanjem, primarnih šumskih požara, devastacije zemljišta, podzemnih voda i onečišćenja mora.

U sklopu projekta zapovjedni centri za obuku u Posušju i Splitsko-dalmatinskoj županiji bit će opremljeni suvremenom opremom i naprednom tehnologijom.

Objava Počela realizacija projekta SMART PROTECT u vrijednosti od 1.443.019,38 eura pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?