Pripadnici Ministarstva obrane i OS BiH na vojnom hodočašću „Molitva za Domovinu“ na Bobovcu

Pripadnici Ministarstva obrane i OS BiH na vojnom hodočašću „Molitva za Domovinu“ na Bobovcu

Link na izvornu vijest

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-bojnik Tomo Kolenda predvodili su katoličke pripadnike MO i OS BiH u vojnom hodočašću na Bobovac, koje je u subotu, 26. listopada 2024. godine održano po dvadeset i treći put.
Euharistijsko slavlje na Bobovcu, odnosno molitveni pohod Bobovcu vjernika Vrhbosanske nadbiskupije koje se ove godine organizira po dvadeset i treći put, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, u koncelebraciji sa još preko 20 svećenika.
Pored katolika pripadnika MO i OS BiH te policijskih i sigurnosnih službi na svim entitetskim i državnim razinama, umirovljenih generala, vjernika iz okolnih i udaljenih župa, euharistijskom slavlju su nazočili i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Marinko Čavara te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić.
U prigodnom obraćanju medijima, zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić istaknuo je kako je molitveni pohod na Bobovcu lijepa tradicija koju treba nastaviti, a ovogodišnja “Molitva za Domovinu” možda i potrebnija nego ikada te da su brojni izazovi, požari, poplave u Bosni i Hercegovini dodatni razlog da se ova tradicija razvija i dalje.
Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. listopada 1478. godine, u cilju ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.
www.abcportal.info

The post Pripadnici Ministarstva obrane i OS BiH na vojnom hodočašću „Molitva za Domovinu“ na Bobovcu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?