DANI MEDIJSKE I INFORMACIJSKE PISMENOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI 2024. GODINE: Digitalna pismenost-digitalno snažni!

DANI MEDIJSKE I INFORMACIJSKE PISMENOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI 2024. GODINE: Digitalna pismenost-digitalno snažni!

Link na izvornu vijest

Predstavljamo sadržaje iz medijske kampanje Radija Ljubuški posvećene području medijske i digitalne pismenosti, u kampanji kroz tematske emisije, web bannere, radio jinglove govorimo o različitim temama iz ovog područja; od primjene umjetne inteligencije, medijskih navika građana, predstavljanja osnova autorskog prava, kulture korištenja interneta, odrastanja djece i mladih uz ekrane, online navika umirovljenika s područja Ljubuškog do primjera društveno korisne digitalizacije.

Digitalno pismeni, digitalno snažni.

U prvoj emisiji koju možete poslušati ovdje predstavljamo novi diplomski studij na Sveučilištu u Mostaru – Primjene umjetne inteligencije – naš gost je voditelj studija, docent dr. sc. Krešimir Rakić.

Sadržaj je realiziran u sklopu kampanje „DIGITALNO SNAŽNI“ –  DANA MEDIJSKE I INFORMACIJSKE PISMENOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI 2024. GODINE

Ovogodišnja kampanja Dani medijske i informacijske pismenosti održava se pod geslom „Digitalno snažni“ u trajanju od 26. listopada do 5. studenog 2024. godine širom zemlje.

Kampanju od 2020. godine organizira Regulatorna agencija za komunikacije u suradnji i uz sudjelovanje članica Mreže za medijsku i informacijsku pismenost.

Kampanja je pokrenuta s ciljem isticanja društvenog značaja medijske i informacijske pismenosti i promidžbe projekata različitih sudionika u ovom području, po uzoru na slične tematske kampanje u drugim državama, ali i regionalne i globalne kampanje kao što su EU Media Literacy Week ili UNESCO-ov Globalni tjedan MIP-a.

Urednik sadržaja: Bjanka Medić, realizator Tigran Delić.

Objava DANI MEDIJSKE I INFORMACIJSKE PISMENOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI 2024. GODINE: Digitalna pismenost-digitalno snažni! pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?