Istraga oko malverzacija oko namještanja projekata vrijednih 1,5 milijuna KM

Zbog sumnje u malverzacije u projektima vrijednima milijun i pol maraka, Tužiteljstvo Tuzlanske županije vodi istragu o eventualnim zloporabama u Službi za zapošljavanje ove županije.

Kako saznaje Klix.ba, sumnja se da je došlo do malverzacija oko rang listi firmi koje su trebale dobiti novac u sklopu projekta “Posao za sve 2022.” te u programu sufinanciranja samozapošljavanja u 2022. u iznosu od 300 tisuća maraka.

„Navodno je izvršena zamjena rang listi firmi i pojedinaca koji su prošli po javnom pozivu, na način da su oni koji su po zakonu trebali dobiti novčane iznose, zamijenjeni drugom rang listom sa imenima onih kojima se pogodovao prolazak, piše Klix.

„Prijavljena je odgovorna osoba iz Službe za zapošljavanje TŽ-a, kao i nekoliko drugih osoba koje obavljaju javne funkcije na različitim razinama vlasti u TŽ-u. Navodne zloupotrebe se odnose na nezakonite dodjele i favoriziranje za dodjelu sredstava određenim firmama i pojednicima”, kazao je novinarima glasnogovornik tuzlanskog Tužiteljstva Admir Arnautović.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?