Golman Arsenala provocirao domaće navijače pa dobio udarac u glavu

Nogometaši Arsenala jure prema tituli prvaka Engleske, nakon 18 odigranih utakmica u prvenstvu imaju 8 bodova prednosti pred Manchester Cityjem, a jučer su još jednom demonstrirali fantastičnu igru kada su u gostima svladali Tottenham u londonskom derbiju, piše hrt.hr.

Arsenal je gotovo cijeli susret bio daleko bolja momčad i fantastičnom igrom došli su do zaslužene pobjede. Poveli su nakon greške Llorisa, a zatim je Odegaard zabio golčinu za konačnih 2:0.

Imao je Tottenham svojih prilika, ali u nekoliko navrata odlično je reagirao Aaron Ramsdale. Vratar Arsenala ipak neće ostati upamćen po svojim odličnim obranama već po incident na kraju utakmice. 

Nakon posljednjeg sučeve zvižduka Ramsdale se okrenuo prema navijačima Tottenhama i euforično proslavio ljubeći grb Arsenala. 

Aaron Ramsdale
Foto: /Dylan Martinez / REUTERS

To je razljutilo navijače, ali i napadača Tottenhama Richarlisona. Brazilac je odmah dotrčao do Ramsdalea i krenuo u obračun. Ramsdale ga je ignorirao i otišao po svoju bocu iza gola, gdje su na teren pokušali uletjeti bijesni navijači Tottenhama. 

Incident na kraju utakmice
Foto: /Paul Childs / Reuters

Jedan navijač se probio do Ramsdalea i zamahnuo nogom prilikom čega je došlo do minimalnog kontakta. Redari su ubrzo zaustavili navijača, a suigrači su brzo odvukli Ramsdalea prema svlačionici.

Na konferenciji za medije treneri obje momčadi komentirali su incident. 

– Ne znam što se dogodilo, isto su me pitali još u mix zoni. Ako se to stvarno dogodilo, onda to nije dobro. To nije pozitivno. U svakom trenutku trebamo pokazati poštovanje prema protivniku. Ako želimo respekt, moramo ga i pokazati. Iskreno, nisam vidio, ali ako se to dogodilo, onda mi se to ne sviđa sasvim sigurno, rekao je Conte.

Arteta ističe da nije vidio što se dogodilo, novinari su mu objasnili kako je Ramsdale dobio udarac u glavu:

– S tim ćemo se baviti poslije. Trenutno ne možemo ništa učiniti po tom pitanju. Ne želim da nam to uzme niti 0.00001 posto uzbuđenja i zadovoljstva nakon ovakve pobjede. Sutra ćemo o tome, rekao je Arteta.

Trener Arsenala nakon utakmice morao je u svlačionicu odvući Granita Xhaku, Švicarac se također želio obračunati s navijačima i pojedinim igračima Tottenhama, a to se nikako nije svidjelo Arteti, kojemu u pohodu na naslov sigurno ne trebaju suspenzije ključnih igrača zbog nesportskog ponašanja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?