Sakoman u DORH-u: Policajci častili kokainom?

Poznati psihijatar i stručnjak za ovisnosti Slavko Sakoman završio je na ispitivanju u DORH-u nakon što je jučer šokirao javnost izjavom da ima informacije o dvje policajaca, koji su na Staru godinu, tijekom intervencije, konzumirali kokain. S njima je bio i treći policajac, navodni sin jednog visokog državnog dužnosnika, koji koji nije uzimao drogu. Iz Ravnateljstva policije poručuju da je istraga u tijeku, piše hrt.hr.

Nakon iskaza u DORH-u Sakoman tvrdi: nije mi nakana učiniti političku štetu bilo komu. Ovo nije napad na policiju. Da javno istupi, kaže, savjetovao mu je sudac Marin Mrčela.

– Rekao je da to prijavim USKOK-u. Druga varijanta je reći to medijima – bilo bi društveno korisno, naveo je psihijatar Slavko Sakoman.

U razgovoru s medijima sudac Mrčela sve je demantirao. Savjetovao je; kaže, prijavu mjerodavnima.

Jučerašnji istup psihijatra Sakomana izazvao je žestoke kritike u Ravnateljstvu policije.

– Mogu samo reći da profesora Sakomana znam preko 30 godina i ovo nije prva neodgovorna izjava, rekao je Dražen Rastović,voditelj Službe kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije.

Medijski istup smatraju napadom na policiju.

– Hrvatska policija je 2021. otvorila 1700 i nešto predmeta protiv policijskih dužnosnika. Njih 125 je uklonjeno iz službe, istaknuo je Rastović.

Sa slučajem zlouporabe droge trojice policajaca upoznati su MUP i ministar Davor Božinović. A pritisaka i zataškavanja nije bilo.

– Apsolutno ne, moj razgovor s krim inspektorima je bio vrlo korektan. Koliko sam mogao u okviru čuvanja liječničke tajne. Konačno tog dečka kojeg sam ja primio poslao je prijatelj koji radi u MUP-u, istaknuo je Sakoman.

– Hrvatska policija ne vodi računa o kome se radi. Hr policija traga za počiniteljima prekršaja i kaznenih djela. I ona će učiniti sve, bez obzira o kome se radi u ovom slučaju, “rekla kazala” slučaju utvrdi činjenice.

No u jednom se slažu – živimo u društvu u kojem se relativizira utjecaj droge na zdravlje.

U zadnjih deset godina imamo parlamentarne stranke koje pokušavaju legalizirati produkte kanabisa ne vodeći računa o djeci i mladima.

– Pa sam ja rekao da smo “ko ko ko država”, država korupcije, kokaina i kocke. Na sve te načine se pljačkaju građani, pogoršava se zdravstveno stanje i ponašanje ljudi, a na samu drogu se potroši oko milijardu eura, naglasio je Sakoman.

A to je iznos dovoljan da se izgrade dva pelješka mosta.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?